Početak teške serije

Zrinjski na teškom gostovanju u Kaknju

Momčad HKK Zrinjski bila je prilično desetkovana koronom u studenom. Tjednima nisu ni trenirali, mjesec dana nisu igrali.
Sport / Košarka | 29. 11. 2020. u 11:21 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipak, uspjeli su se vratiti košarci, dobili su Slobodu prošlog vikenda, a u nedjelju gostuju u Kaknju.

“Trenirali smo ovaj tjedan odllično, puno i intenzivno, ali nas pomalo sustiže i umor uzrokovan dugotrajnom pauzom. Ali jednostavno iz ove kože ne možemo. Čeka nas najteži period sezone, osam utakmica u 28 dana i želimo ga koliko toliko dočekati spremni” kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić.

Prva u tom nizu utakmica je u nedjelju kod Kaknja (18 sati) koji nije imao sličnih problema kao Mostarci. 

“Kakanj je ekipa koja nije prekidala trenažni proces. Tu su u velikoj prednosti nad nama, ali to nam ne smije biti alibi. Dobro smo se pripremili za njih. Atipična su ekipa koja igra sa četiri visoka igrača u petorci. To naravno ima svojih prednosti, ali i mana koje mi moramo iskoristiti. Oni imaju četiri vezana poraza i sigurno su ovu utakmicu okarakterizirali kao utakmicu na kojoj će se pokušati iskupiti za prethodni period. U svakom slučaju neće nam biti lako u nedjelju”, dodao je Nikolić.

U prvoj utakmici nakon jednomjesečne stanke Zrinjski je, protivno svim očekivanjima, budući da nije imao praktično nijedan ozbiljniji trening, dobio Slobodu u utakmici u kojoj se nisu igrale obrane (108:101). Ova utakmica neće biti slična toj. 

“Mislim da ne jer su Sloboda i Kakanj potpuno različite ekipe. Sloboda igra bržu košarku sa puno trčanja i protoka lopte dok je Kakanj ipak ekipa koja traži sporiji ritam i jači kontakt s obzirom da igraju s četiri visoka igrača”, zaključio je Neven Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close