Puno preokreta

Zrinjski na 6-0: Plemići dobili još jednu skoro izgubljenu utakmicu

U odličnoj utakmici domaćeg prvenstva košarkaši Zrinjskog dobili su Čelik s 85:80 i trenutno su jedina neporažena momčad lige.
Sport / Košarka | 05. 12. 2020. u 22:41 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Spars izgubio u Kaknju, mostarski Zrinjski ostao je jedina neporažena momčad u ligi. No, do pobjede su Mostarci došli očekivano teško, iako tako nije izgledalo od početka.

Domaći su vodili od samog početka, a krajem prvog dijela imali su i 16 razlike, te 15 na poluvremenu (48:33). Međutim, odlični Čelik, za kojeg su i u Zrinjskom rekli da im je to najteži protivnik dosad, odigrao je sjajno treću četvrtinu, dobio je sa 16 razlike i poveo 60:59.

 Dvije i pol minute prije kraja Čelik je poveo šest razlike (78:72), no prvo je Tihomir Vranješ pogodio tricu, a onda je odlični Amerikanac Carlbe Ervin održao domaće u igri s ukradenom loptom i četiri vezana poena, da bi Zrinjski ipak nekako došao do pobjede preko koševa Vranješa te Omara Pajića sa slobodnih bacanja.

Bljesak.info / Tihomir Vranješ

 Vranješ je postigao 22 koša, a Sreten Knežević 21, od čega 20 u prvom dijelu. Ključne poteze napravio je Amerikanac Ervin s 11 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Kod Čelika je prednjačio najbolji strijelac i skakač lige Milivoje Božović s 20 poena i 14 skokova.

Bljesak.info / Sreten Knežević jedan od boljih u redovima Zrinjskog

 Zrinjski će novu utakmicu imati vrlo brzo, u srijedu u Bratuncu.

Kopirati
Drag cursor here to close