Neizvjesnost

Zrinjski dobio pozivnicu za Drugu ABA ligu, traže pomoć grada i županije

Nakon fuzije Olimpije koja je trebala igrati u drugoj ABA ligi ostalo je upražnjeno jedno mjesto te se odlukom vodstva ABA lige pozivnica uputila u HKK Zrinjski Mostar.
Sport / Košarka | 16. 07. 2019. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo ABA lige na jučer održanoj sjednici u Banja Luci održalo je izvlačenje parova i potvrdilo sudjelovanje klubova u regionalnoj drugoj ABA Ligi te će u ovogodišnjem izdanju nastupiti Borac, Dynamic, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split, Sutjeska i klub sa pozivnicom.

Nakon fuzije Olimpije koja je trebala igrati u drugoj ABA ligi ostalo je upražnjeno jedno mjesto te se odlukom vodstva ABA lige pozivnica uputila u HKK Zrinjski Mostar.

"ABA liga je prepoznala dobar rad u HKK Zrinjski te nam je tijekom ponedjeljka stigla i pozivnica za nastup u novoj sezoni. Čekamo odluku Upravnog odbora o eventualnom igranju lige, ali mišljenja smo da Grad Mostar koji je kandidat za Europsku prijestolnicu kulture mora imati jedan brend kao Zrinjski koji će ga predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali isto tako bez potpore Grada i Županije nećemo biti u mogućnosti snositi troškove ovoga regionalnog natjecanja. Osvajanjem prošlogodišnje povijesne titule iskreno smo očekivali da će stanje sporta u Mostaru popraviti te da će grad i lokalna sredina posvetiti više pozornosti sportu, ali uspoređujući današnje stanje i od prošle godine ništa se promijenilo nije." kazao je Darko Smiljanić, direktor Odjela za odnose s medijima u HKK Zrinjski.

Ostaje nam vidjeti do kraja tjedna, kada je rok za potvrdu sudjelovanja, hoće li će se regionalna košarka igrati treću godinu u gradu na Neretvi te da li će Grad i Županija imati sluha za ovaj košarkaški projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close