Uspostavljena suradnja

Zoran Cvjetković inicirao bratimljenje Arisa i Zrinjskog

''Ja sam dijete Mostara, svoje prve košarkaške korake napravio sam u ovom klubu'', rekao je Cvjetković.
Sport / Košarka | 08. 11. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaški klub ''Zrinjski'' i Košarkaški klub ''Aris'' iz Soluna od petka su i službeno bratski klubovi.

To je potvrđeno na konferenciji za medije, gdje su o suradnji među klubovima govorili izvršni dopredsjednik Zrinjskog Igor Marić te sportski direktor Arisa Zoran Cvjetković.

Konferencija će se održati u prostorijama HKK Zrinjski, Bleiburških žrtava 160A, Mostar u petak 8.11. u 10 sati.

''Čast mi je da u Mostaru možemo ugostiti čovjeka koji je napravio jedan veliki uspjeh u košarkaškom svijetu. Zoran je ušao u elitu košarke, prvo svojim igrama, a potom i time što je dobio funkciju u europskom velikanu, košarkaškom klubu koji se borio za europske titule i lideru košarke u Grčkoj, Arisu'', rekao je Marić.

Foto: Bljesak.info / Igor Marić i Zoran Cvjetković

Dodao je kako je ponosan na to što su Zrinjski i Aris dogovorili suradnju.

Oduševljenje nije krio ni Cvjetković, koji je kazao kako se uvijek voli vraćati u Mostaru.

''Ja sam dijete Mostara, svoje prve košarkaške korake napravio sam u ovom klubu, igrao sam za Zrinjski, koji roditelji su odavde i nosim veliku ljubav prema ovom klubu. Aris je također jedan veliki klub i ovo su samo prvi kontakti suradnje naša dva kluba'', rekao je Cvjetković.

Foto: Bljesak.info / Zoran Cvjetković

Kaže kako će se suradnja ogledati kroz nekoliko segmenata.

''Suradnja ići će u smjeru sudjelovanja na turnirima prvog tima, kako u Solunu tako i u Mostaru, jer ja želim doći s timom u Mostar, da vide gdje su karijeru počeli veliki igrači poput Bojana Bogdanovića. Uspostavit ćemo suradnju i sa mlađim pogonima, jer mladi u Mostaru imaju talent i treba im podrška. Također, tu ima i jako dobrih trenera i mi ćemo pomoći u tom smislu, odnosno u razmjeni iskustava trenerskog osoblja. Već su treneri Zrinjskog, odnosno mlađih kategorija ovoga kluba, dobili poziv da dođu na jednu utakmicu Arisa i upoznaju se s radom trenera mlađih kategorija'', poručio je Cvjetković.

Foto: Bljesak.info / Šal Arisa

Na kraju je Cvjetković dobio na poklon dres Zrinjskog od direktora Marića, koji se još jednom zahvalio Cvjetkoviću i poručio kako će Zrinjski u budućnosti nastaviti ovim putem, uspostavljanjem suradnje s klubovima izvan BiH, a već su u planu sastanci sa Cedevitom i Olimpijom.

Kopirati
Drag cursor here to close