NBA

Žižiću učinak karijere, Bogdanović bolji od Hezonje

Žižić je ostvario učinak karijere u porazu svojih Cavaliersa dok su Bogdanovićevi Pacersi slavili protiv Hezonjinih Knicksa. Ivica Zubac ubacio je 10 koševa u porazu svojih Lakersa.
Sport / Košarka | 12. 01. 2019. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaši u NBA su sinoć ostvarili sjajan učinak, a Ante Žižić je ostvario učinak karijere, on je u porazu svojih Cleveland Cavaliersa zabio 18 koševa i bio najbolji strijelac poražene momčadi.

U okršaju Indiana Pacersa i New York Knicksa slavili su Pacersi Bojana Bogdanovića koji je upisao 15 koševa, dok je Hezonja u porazu svoje momčadi ubacio 10. Deset koševa je zabio i Ivica Zubac u porazu svojih Los Angeles Lakersa, a najlošiju večer imao je Dario Šarić koji je u porazu svojih Minnesota Timberwolvesa ostao bez pogotka.

Cleveland, zadnja momčad Istočne konferencije, nije imao šanse protiv Houston Rocketsa koji su ih svladali na svom terenu sa 141-113. Ante Žižić je odigrao 24 minute i bio najbolji strijelac poražene momčadi sa 18 koševa (šut iz igre 6/8) uz osam skokova i dvije ukradene lopte, javlja Hina.

Video: Svi koševi Ante Žižića protiv Rocketsa

Houston je predvodio najkorisniji igrač Lige James Harden sa 43 koša, što mu je 13. utakmica u kojoj je prešao 40 poena. Osim toga za sinoćnji triple-double Harden je upisao i deset skokova te 12 asistencija.

Video: Sažetak utakmice Houston Rockets - Cleveland Cavaliers

Indiana Pacersi i New York Knicks su igrali u Madison Square Gardenu a slavila je momčad Bojana Bogdanvića sa 121-106.

Bogdanović je nadigrao Marija Hezonju, on je u 26 minuta zabio 15 koševa (šut iz igre 5/12, trice 3/5) i upisao dva skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Dubrovčanin je odigrao 30 minuta i upisao deset koševa (šut iz igre 4/12, trice 1/4), pridodavši tome šest skokova, dvije asistencije, pet ukradenih lopti i jedan blok.

Video: Sažetak utakmice New York Knicks - Indiana Pacers

Domantas Sabonis je bio najbolji strijelac Pacersa sa 22 ubačaja i 15 skokova, dok je Victor Oladipo dodao 19 koševa. Kod New Yorka najbolji je bio Emmanuel Mudiay koji je svih svojih 21 koš zabio u drugom poluvremenu.

Minnesota Timberwolves su poraženi kod kuće, od njih su bolji bili Dallas Mavericks sa 119-115. Dario Šarić je imao lošu večer, on je u 19 minuta na terenu ostao bez pogodaka (šut iz igre 0/5, trice 0/3), ali je upisao četiri skoka i jednu asistenciju.

Pobjedu Dallasa je obilježio rookie Luka Dončić koji je zabio tricu za vodstvo od 117-115 22,9 sekunde prije kraja i upisao učinak od 29 koševa, 12 asistencija i osam skokova. Wolvese je predvodio Karl-Anthony Towns sa 30 koševa, 11 skokova i četiri bloka.

Utah Jazz je kod kuće sa 113-95 nadigrao Los Angeles Lakerse Ivice Zubca, a hrvatski je košarkaš odigrao 14 minuta upisavši 10 koševa uz pet skokova, jednu asistenciju i jedan blok. Donovan Mitchell je bio najbolji strijelac Utaha i Utakmice sa 33 koša i devet asistencija, a najbolji kod Lakersa bio je Michael Beasley sa 17 ubačaja, javlja Hina.

Video: Sažetak utakmice Utah Jazz - Los Angeles Lakers

Golden State Warriors su također kod kuće ostvarili nevjerojatno visoku pobjedu, sa 146-109 su razbili Chicgo Bullse

Stephen Stephen Curry je utakmicu završio sa 28 poena od čega je pet trica, postavši tako treći 'tricaš' svih vremena NBA s ukupno 2.285 pogodaka izvan luka. Curry je prestigao Jasona Terryja koji je zabio 2.282 trica tijekom svoje karijere od 1999. do 2018. u dresovima Atlante i Dallasa. Sad su ispred njega ostali samo još Ray Allen (2.973) i Reggie Miller (2.560).

Kopirati
Drag cursor here to close