Problemi između klubova i Saveza

Zbog krize u bh. košarci otkazano prvo kolo Lige 12

Klubovi iz Republike Srpske su zamrznuli svoj status u Savezu, a to su učinili i članovi Upravnog odbora KSBiH iz tog entiteta.
Sport / Košarka | 12. 10. 2018. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo kolo nove sezone košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, koje se trebalo igrati ovoga vikenda, otkazano je zbog velike krize na relaciji Košarkaški savez Republike Srpske-Košarkaški savez BiH.

Problemi su počeli kada je Igokei, standardnom sudionniku ABA lige, naloženo da mora igrati ligaški dio natjecanja. Čelnici Igokee su to odbili, a potom zaprijetili da neće igrati ni završnicu natjecanja. Istaknuli su da nijedan klub iz BiH koji je sudjelovao u ABA ligi nije igrao u početnoj fazi domaćeg prvenstva.

KS RS je podržao čelnike kluba iz Aleksandrovca, klubovi iz Republike Srpske su zamrznuli svoj status u Savezu, a to su učinili i članovi Upravnog odbora KSBiH iz tog entiteta.

Kako je Feni kazao povjerenik natjecanja Božo Bošnjak, sinoć su Mladost iz Mrkonjić Grada i Vihor iz Bratunca tražili otkazivanje utakmica prvog kola, a dobili su za to suglasnost i iz Zrinjskog i Kaknja protiv kojih se sastaju na početku natjecanja.

"Mislim da je njihov zahtjev opravdan zbog situacije s Košarkaškim savezom RS-a. Stvari će se izdefinirati na skupštini Saveza, a prvo kolo Lige 12 će se igrati 21. listopada njima ili bez njih", rekao je Bošnjak.

U prvom kolu Lige 12, koje je trebalo biti odigrano sutra, trebali bi se sastati:

Bratunac – Kakanj
Spars – Gradina
Široki – Vogošća
Mladost – Zrinjski
Sloboda – Bosna
Student – Igokea.

Kopirati
Drag cursor here to close