NBA

Warriorsi poveli sa 2-0

Warriorsi su slavili iako su većim dijelom dvoboja bili u rezultatskom minusu, koji je krajem druge četvrtine iznosio i 17 razlike.
Sport / Košarka | 17. 05. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Golden State Warriorsa poveli su sa 2-0 u pobjedama protiv Portland Trail Blazersa u finalu Zapadne konferencije doigravanja NBA lige zahvaljujući 114-111 uspjehu u drugoj utakmici igranoj na njihovom parketu.

Warriorsi su slavili iako su većim dijelom dvoboja bili u rezultatskom minusu, koji je krajem druge četvrtine iznosio i 17 razlike (48-65), a na ulasku u posljednju minutu gosti iz Portlanda su imali prednost od 111-110 koju im je tricom osigurao Seth Curry.

No, u posljednjih 60 sekundi domaćini su pokazali zašto su igrali u velikim finalima u posljednje četiri sezone i zašto su tri puta (2015, 2017, 2018) osvajali naslov. Prvo je Draymond Green uposlio Kevona Looneya koji je ubacio lagano polaganje za 112-111, a nakon promašaja CJ-a McColluma za Blazerse u posljednjoj akciji Warriorsa do izražaja je opet došla njihova odlična kombinatorika u napadu pa je Stephen Curry 12 sekundi prije kraja pod gostujućim obručem pronašao Greena koji je pogodio polaganje za 114-111.

Gostima je u preostalom vremenu produžetak pokušao osigurati Damian Lillard, ali mu je Andre Iguodala odličnom obranom izbio loptu iz ruku i onemogućio ga da uopće uputi šut.

Sjajan je u sastavu prvaka bio Stephen Curry sa 37 koševa i po osam skokova i asistencija, Klay Thompson je dodao 24 ubačaja, a Draymond Green 16 poena i 10 skokova. U sastavu Portlanda najbolji su bili Damian Lillard sa 23 pogotka i 10 asistencija te CJ McCollum sa 22 koša.

Warriorsima za plasman u peti uzastopni veliki finale sada nedostaju još samo dvije pobjede, a do njih će pokušati doći već u Portlandu gdje će se igrati treća i četvrta utakmica. Prvaci će i u te dvije utakmice biti bez Kevina Duranta koji je ozlijedio list desne noge u petoj utakmici dvoboja drugog kruga protiv Houstona i još se nije oporavio.

Kopirati
Drag cursor here to close