Tri Amerikanca u repki

Vujošević: Armenija je momčad s većom kvalitetom nego imenom

Sport / Košarka | 08. 08. 2017. u 15:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će protiv Armenije igrati utakmicu trećeg kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Izabranici Duška Vujoševića nakon dva susreta ostvarili su polovičan uspjeh - poraz od Švedske i pobjedu protiv Slovačke, a meč u Sarajevu protiv reprezentacije koja ima stopostotan učinak i predvodi pretkvalifikacijsku skupinu, veoma je bitan za uspješan nastavak kvalifikacija bh. reprezentacije.

To je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio i izbornik Vujošević, koji ističe da je Armenija novija reprezentacija na europskoj košarkaškoj karti, ali ujedno i ozbiljan protivnik s nekoliko vrhunskih košarkaša u svojim redovima.

''Armenija je nova reprezentacija na košarkaškoj karti Europe. Ne želim se miješati u politiku FIBA-e, ali za tu zemlju igraju tri igrača s američkim putovnicama. Ne znam kako im je to pošlo za rukom, ali tu je još nekoliko dobrih košarkaša i sigurno je da nas očekuje težak susret. Armenci igraju s velikom energijom, dobili su prva dva susreta i sigurno je da će u srijedu igrati puni samopouzdanja. To je momčad s većom kvalitetom nego imenom, tako da su njihovi rezultati iznenađenje samo za nekoga tko ih nije gledao'', izjavio je Vujošević.

Naglasio je da su njegovi igrači spremni za susret, te da je najbitniji odgovarajući pristup igri i želja za pobjedom, što bh. reprezentativcima do sada sigurno nije nedostajalo.

''Imali smo kratko pripremno razdoblje za stvaranje momčadi i uradili smo koliko smo mogli. Moram reći da sam najzadovoljniji zalaganjem i entuzijaznom igrača na treninzima, što se prenosi i na utakmice. Oscilacija ima, ali svi igrači su u funkciji momčadi, pokazuju poštovanje, žele napredovati i pobjeđivati, a to je nešto što cijenim i čime sam zadovoljan'', objasnio je Vujošević.

Reprezentativac BiH Obrad Tomić se nada popunjenoj dvorani ''Mirza Delibašić'' KSC Skenderija, te obećava da će se reprezentativci BiH do zadnjeg boriti na terenu.

Bh. košarkaš Edin Atić je pozvao navijače BiH da dođu i podrže mladu reprezentaciju BiH u teškom susretu protiv Armenaca.

''Svi dobro treniramo i dišemo kao jedan. Atmosfera u momčadi je na visokoj razini. Nadam se da će nas navijači doći podržati'', zaključio je Atić.

Utakmica BiH - Armenija bit će odigrana u srijedu u KSC Skenderija s početkom u 20.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close