Preskočit će i njega!

Vrhunski Luka Dončić se izjednačio s Magicom

Čudesni Dončić prije samo 27 dana je navršio 20 godina, a s obzirom na to da je do kraja regularne sezone ostalo još osam mečeva
Sport / Košarka | 27. 03. 2019. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić ostvario je sedmi triple-double u prvoj NBA sezoni te tako došao do novog pothvata za povijest najjače košarkaške lige svijeta, piše Index.hr.

U porazu svog Dallasa od Sacramenta 121:125 Dončić je bio najbolji strijelac (28) i asistent (12) na utakmici, a samo njegov suigrač Powell imao je više skokova od njegovih 12 i to tek jedan više.

Slovenski rookie tako je po broju utakmica s triple-double učinkom prije američke punoljetnosti - 21 godine - nadmašio LeBrona Jamesa, koji ih je do tada imao pet i izjednačio se s Magicom Johnsonom, kojem je to do tada uspjelo sedam puta.

Dončić je inače LeBrona preskočio u prošloj utakmici, kada je sam pobijedio aktualne prvake Golden State, da bi se već u idućem meču, samo dva dana kasnije, poravnao s Magicom.

Čudesni Dončić prije samo 27 dana je navršio 20 godina, a s obzirom na to da je do kraja regularne sezone ostalo još osam mečeva, ima veliku priliku već ove sezone preskočiti i Magica te postati prvi maloljetnik u NBA povijesti s osam triple-doublea.

Zvijezda Mavericksa već je do sada srušila dva tinejdžerska NBA triple-double rekorde.

Postao je prvi igrač u povijesti koji je imao više od jednog takvog učinka u prvoj sezoni. Uspio je još nešto što nije nikome do njega - biti prvi tinejdžer s triple-double učinkom s 30 koševa.

Dončić je na najboljem putu da postane tek drugi rookie u NBA povijesti koji će sezonu okončati s prosjekom 20 koševa, sedam skokova i pet asistencija po utakmici.

Osim njega to je uspio jedino Oscar Robertson, ali prije gotovo 60 godina, piše Index.

Kopirati
Drag cursor here to close