Nova uloga u Savezu

Vedran Princ novi direktor košarkaške reprezentacije BiH

Nakon što je Samir Avdić preuzeo funkciju ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, na mjesto sportskog direktora košarkaške reprezentacije BiH zamijenio ga je Vedran Princ.
Sport / Košarka | 24. 01. 2021. u 11:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši košarkaš Zrinjskog, Širokog, Cibone i Cedevite bio je dosad u KS-u BiH u ulozi direktora mladih selekcija, a sada je “upao” u seniorsku vrstu. I to u trenutku kada je reprezentacija već osigurala Eurobasket.

“Nakon što je Avdija (Samir Avdić, op. a.) preuzeo ministarsku funkciju, uslijedio je poziv Košarkaškog saveza BiH, ponuđena mi je ova pozicija koju ću pokušati obavljati na najbolji mogući način. Već sam u kontaktu sa Vedranom Bosnićem, čuli smo se i prije objave šireg spiska reprezentativaca. Za nekoliko dana bismo trebali objaviti i kraću listu igrača na koje će izbornik računati u posljednje dvije utakmice kvalifikacija. Imamo odličnu komunikaciju”, kaže Princ u izjavi za SCsport.

Naglašava kako je njegov prethodnik uradio mnogo posla.

“Avdija je zaista posebna ličnost, ogroman je posao uradio. Trudit ću se da nastavim njegov rad. Baš smo dosta razgovarali o mojoj novoj ulozi, dao mi je korisne savjete. Što se same reprezentacije tiče, sreća je da smo u relaksirajućoj situaciji s obzirom da smo već osigurali plasman na Eurobasket. Malo je nezgodno sve organizirati u ovim vremena, kada korona vreba na svakom uglu, ali vjerujem da ćemo izbjeći veće probleme i odraditi taj posljednji “balon” u Rigi kako treba”, dodao je Princ za SCsport.

Kopirati
Drag cursor here to close