Novi izbornik

Vedran Bosnić započeo misiju s bh. košarkaškom reprezentacijom

Bosnić je na kormilu košarkaške reprezentacije BiH naslijedio Čapljinca Jasmina Repešu.
Sport / Košarka | 25. 11. 2018. u 16:44 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija BiH okupila se danas u Zenici, gdje će se pod vodstvom novog izbornika Vedrana Bosnića pripremati za sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. 

Bosnić je donedavno bio izbornik Švedske, a na kormilu bh. košarkaša, koje u petak očekuje susret u gostima protiv Bugarske te u ponedjeljak, 3. prosinca protiv Finske u Zenici, naslijedio je Jasmina Repešu. 

''Danas nam dolazi jedan dio igrača, drugi dio dolazi sutra. Probat ćemo da u tri dana, koliko ćemo biti skupa, napravimo selekciju od 12 igrača koji će ići u Bugarsku. Nažalost, nemamo baš puno vremena da radimo na nekim stvarima, jer imamo samo tri treninga do prve utakmice'', kazao je Bosnić, dodajući da mogau dobro iskoristiti te treninge i utakmicu protiv Bugarske da se osobno uvjeri u kvalitetu igračkog kadra. 

Bosnić najavljuje da se tijekom sljedećeg tjedna žele što bolje spremiti i za utakmicu protiv Finske u Zenici, a koju jako dobro poznaje i koja je, kaže, jako dobar tim. Napominje da će biti teško sastaviti tim bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Elmedina Kikanovića, Andrije Stipanovića i Nemanje Gordića. 

''U ovom momentu teško možemo nadoknaditi njihov izostanak, ali naš osnovni plan je da u preostale četiri utakmice, pošto se mi ne možemo kvalificirati za SP, vidimo mlade igrače tko od njih može napraviti i koliko koraka unaprijed. I da se već sada pripremamo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo'', ističe Bosnić. 

On dodaje kako su svi igrači koji će izostati odlični igrači i da bi ih volio vidjeti u timu, ali da treba dati i šansu mladim igračima. 

''Netko od njih će biti jedan od ovih prije. Ako Bog da i da, možda, više od njih bude na toj razini. Trebamo im dati vremena, trebamo imati strpljenja i raditi s njima'', kaže on te najavljuje da će o stanju s igračkim kadrom moći nešto više reći sutra na press-konferenciji. 

Bosnić je odmah po dolasku u zenički Hotel "Dubrovnik" održao sastanak s pristiglim igračima, a u 19 sati bi trebali održati i prvi trening u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".

Kopirati
Drag cursor here to close