Streetball

U Širokom Brijegu počeo peti turnir u uličnoj košarci

Sport / Košarka | 30. 06. 2017. u 19:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama mlađih uzrasta u petak je počeo peti Streetball Široki Brijeg - turnir u uličnoj košarci koji će se odigravati do 2. srpnja na igralištu Dječjeg vrtića ''Trnoružica'' u širokobriješkog naselju Zorićevina.

''U tri kategorije mlađih uzrasta prijavilo se 20 ekipa dok je za seniorski dio turnira prijavljeno više od 20 ekipa, a seniori se na turnir mogu prijaviti još večeras. U slučaju kiše, odigravanje turnira će se premjestiti u dvoranu'', izjavili su organizatori turnira za Bljesak.info.

Kategorije za mlađe uzraste su do 12, do 14 i do 17 godina (2000. godište). Kotizacije za ove kategorije nije bilo, a najbolji su nagrađeni peharima i opremom. 

Što se tiče seniorskog dijela turnira, on se igra dva dana. 1. srpanj predviđen je za skupine dok je 2. srpnja planirana završnica. Točnu satnicu za subotu i nedjelju organizatori će objaviti na službenoj Facebook stranici Streetball turnir Široki Brijeg.

Širokobriješki turnir je postao jedan od pet ''Satellite turnira'' u Bosni i Hercegovini, a to znači da pobjednik uz novčanu nagradu osvaja i pozivnicu za challenger u rumunjsku Sibiju.

Pobjednik turnira Streetball Široki Brijeg odnijet će novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura (uračunat put u rumunjsku Sibiu) i pozivnica za challenger u Sibiju. Drugoplasirana ekipa osvojit će 300 eura.

Uplate po ekipi iznosile su 40 eura, a ekipu čine 3 igrača i 1 zamjena. ''Ove godine nas očekuje najjači streetball turnir u Širokom Brijegu'', poručili su ranije organizatori.

Bljesak.info je medijski pokrovitelj turnira ''Streetball Široki Brijeg''.

Turnir možete uživo pratiti putem YouTubea:

Kopirati
Drag cursor here to close