Povijesna prilika

Turci dvaput ispustili pobjedu protiv Amerikanaca

Middleton je sa 15 koševa bio najbolji strijelac momčadi Gregg Popovicha. Kemba Walker je ubacio 14, a Jayson Tatum, Myles Turner i Joe Harris po 11 poena.
Sport / Košarka | 03. 09. 2019. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka košarkaška reprezentacija dvaput je bila na rubu poraza u srazu s Turskom, ali je na kraju ipak nastavila pobjednički niz na velikim natjecanjima (44-0) svladavši Turke sa 93-92 u produžetku, čime su osigurali prvo mjesto u skupini E Svjetskog prvenstva u Kini. 

Turci su prvi put bili na pragu senzacije u Šangaju kad je s istekom vremena u osnovnom dijelu utakmice tricu promašio Jayson Tatum, ali je Cedi Osman tijelom ušao u šutera i dao priliku Amerikancima za pobjedu. Tatum je pogodio prvo, pa promašio drugo slobodno bacanje, da bi pogođenim trećim odveo utakmicu u produžetak.

Drugi put su Turci bili na pragu senzacije kad su pri vodstvu 92-91 devet sekundi prije kraja produžetka oteli loptu Amerikancima, a Joe Harris napravio nesportsku pogrešku na Dogusu Balbayu. Međutim, turski bek je promašio oba bacanja, a sekundu poslije to je isto ponovio i najveći tragičar dvoboja Cedi Osman. U protunapadu je fauliran Khris Middleton koji je pogodio oba bacanja. Turci su nakon minute odmora dali loptu svom najboljem igraču Ersanu Ilysovi, ali je njegov pokušaj za tricu promašio cilj.

Middleton je sa 15 koševa bio najbolji strijelac momčadi Gregg Popovicha. Kemba Walker je ubacio 14, a Jayson Tatum, Myles Turner i Joe Harris po 11 poena. Ilyasova je sa 23 koša i 14 skokova bio najbolji igrač utakmice. Melih Mahmutoglu je ubacio 18, a Furkan Korkmaz 16 poena.

U četvrtak će Amerikanci igrati protiv Japana (14.30 sati) utakmicu za prenošenje maksimalnog broja bodova, a Turska i Češka (10.30 sati) će se boriti za plasman drugi krug, javlja Hina.

Nakon iznenađujuće pobjede Dominikanske Republike nad Njemačkom (70-68) koja je tako ostala bez plasmana u drugi krug, Francuska je uvjerljivo svladala Jordan sa 103-64 te će protiv Dominikanaca u četvrtak (14.30 sati) igrati za prvo mjesto u skupini G. Nando De Colo je predvodio francuske strijelce sa 19 koševa i osam asistencija. Rudy Gobert je uz 16 poena imao i 13 skokova. Kod Jordana je najbolji bio naturalizirani Amerikanac Dar Tucker sa 20 koševa.

Kopirati
Drag cursor here to close