NBA

Tricaški rekord Thompsona

Thompson je u prvih sedam ovosezonskih utakmica pogodio tek pet trica iz 36 pokušaja, no u ponedjeljak je u Chicagu ubacio ubacio 14 trica.
Sport / Košarka | 30. 10. 2018. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U NBA ligi fantastičnu je večer imao Klay Thompson, koji je u pobjedi 149:124 Golden Statea nad Chicago Bullsima nadmašio rekord lige klupskog suigrača Stephana Curryja po broju trica (14) na jednoj utakmici, a za to su mu trebale samo tri četvrtine.

Susret je završio s 52 poena, uz šut 14-24, i to za samo 27 minuta igre. Zanimljivo, Thompson je u prvih sedam ovosezonskih utakmica pogodio tek pet trica iz 36 pokušaja, no u ponedjeljak je u Chicagu ubacio šest od sedam pokušaja za tri poena već u prvoj četvrtini, a svoj je niz nastavio i u drugoj, pa je već do poluvremena ubacio 10 trica.

Luka Dončić je u porazu Dallasa od San Antonio Spursa 113:108 nakon produžetka ostvario rekordni učinak, za 40 minuta igre ubacio je 31 koš, uz osam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Sve to napravio je usprkos ozljedi s kojom je odigrao dvoboj. Usprkos njegovoj odličnoj igri u dramatičnoj završnici utakmica je otišla Spursima, kod kojih je DeMar DeROzan ostvario 34 poena i devet dodavanja.

Zanimljivo je bilo u Milwaukeeju, gdje je u dvoboju neporaženih taj niz nastavio Milwaukee, koji je sa 124:109 nadvisio Toronto Raptorse. Kod domaćih nije bilo Giannisa Antetokounmpa, dok su gosti igrali bez Kawhija Leonarda, a Bucksi su pokazali kako trenutačno bolje funkcioniraju bez svoje prve zvijezde od Raptorsa. Ersan Ilyasova je s 19 koševa i 10 skokova bio najbolji kod Bucksa koji su sada na omjeru 7-0, dok je Serge Ibaka ubacio 30 poena uz devet skokova za Raptorse.

LeBron James i njegovi Lakersi nastavili su niz poraza u tijesnim završnicama, sa 124:120 boljia je bila Minnesota. Jimmy Butler je s 32 koša, šest skokova i četiri dodavanja bio najbolji kod pobjednika, a zabio je i ključnu tricu nakon što su Lakersi pola minute do kraja došli na minus dva. James je završio utakmicu s 29 koševa, 10 skokova i osam asistencija.

Nastupila su i trojica Hrvata. Bojan Bogdanović je s 14 koševa u porazu Indiane 103:93 bio solidan, iako je imao loš šut 4-12 iz igre.

Dobro je odigrao i Mario Hezonja, koji je u pobjedi Knicksa 115:96 nad Netsima za 20 minuta na parketu ostvario 11 koševa i četiri skoka. Najbolji kod Knicksa, koji su prekinuli niz od pet poraza, bio je Tim Hardaway mlađi s 25 poena, dok je Spencer Dinwiddie ubacio 17 za Netse.

U pravu formu još nije došao Dario Šarić, koji je u pobjedi Philadelphije 113:92 protiv Atlante zabio samo četiri poena, no odigrao je solidnu obranu, pa je ostvario devet skokova i upisao i jednu krađu. Najbolji kod domaćih bio je Ben Simmons, koji je stigao nadomak triple-double učinka s 21 ubačajem, 12 skokova i devet asistencija, dok je Kent Bazemore s 18 pogodaka bio najefikasniji kod Hawksa.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close