Dragan Bajić

Trener Igokee imenovan makedonskim izbornikom

''Dolazim sa velikom energijom i željom da napravim velike stvari. Želio bih ostati 10 godina, a ako se to dogodi značit će da smo napravili dobre rezultate'', rekao je 47-godišnji Bajić.
Sport / Košarka | 19. 04. 2021. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Igokee Dragan Bajić od danas je i službeno novi izbornik košarkaške reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Na predstavljanju novog izbornika, direktor Košarkaške federacije Sjeverne Makedonije (KFSM) Todor Gečevski izrazio je zadovoljstvo angažmanom Bajića, ističući da očekuje da će ostati na kormilu nacionalnog tima i duže od četiri godine.

''Suradnju s Bajićem smo dogovorili prošlog tjedna i vjerujem da smo napravili pravi izbor izbornika  koji će podići razinu reprezentacije svojim znanjem i iskustvom. Ovo je dogovor na duže staze, minimum na četiri godine'', rekao je Gečevski, prenosi RTRS.

Bajić, koji treba sa makedonskim košarkašima uspješno proći dva ciklusa - pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Europsko, rekao je da namjerava ostvariti dobre rezultate i da pokuša ostati 10 godina, a ne samo četiri.

''Svakom treneru je čast da bude izbornik neke reprezentacije. Јa imam čast biti izbornik Makedonije. Milo mi je što su ljudi kao predsjednik KFSM Pero Antić i Gečevski, koji su kao igrači imali vrhunske trenere izabrali mene. Dolazim sa velikom energijom i željom da napravim velike stvari. Želio bih ostati 10 godina, a ako se to dogodi značit će da smo napravili dobre rezultate'', rekao je 47-godišnji Bajić.

Novi izbornik je najavio da će šansu dobiti svi košarkaši koji to zaslužuju i istaknuo da će svojim temperamentom pokušati izvući najbolje iz svojih izabranika.

''Morat ćemo svi biti kao jedna obitelj, da dišemo kao jedan. Samo tako možemo doći do željenog cilja. Mladi će definitivno dobiti šansu, ali nit ko neće imati zajamčeno mjesto zato što je talentiran i ima više od 19 godina'', rekao je novi izbornik Sjeverne Makedonije.

Dragan Bajić je na mjestu izbornika zamijenio Aleksandra Todorova, kojem nije ponuđen novi ugovor nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Evuopsko prvenstvo.

Srpski trener je peti stranac koji će voditi makedonsku reprezentaciju.

Trenutno je trener Igokee sa kojem postiže zapažene rezultate u regionalnoj ABA ligi, a vodio je samo još jednu ekipu - Černo more.

Kopirati
Drag cursor here to close