Doc Rivers

Trener Clippersa oduševljen Zupcem

Nakon sinoćnje sjajne izvedbe, najsretniji je bio treer Doc Rivers.
Sport / Košarka | 25. 10. 2019. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Zubac odigrao je puno bolje u drugoj utakmici NBA sezone nakon što je u prvom susretu protiv L.A. Lakersa odigrao samo 9 minuta, što je iskoristio za osam poena i jedan skok, no nije se najbolje nosio s Anthonyjem Davisom u obrani.

Protiv Golden State Warriorsa je to izgledalo puno bolje. U novoj pobjedi njegovih Clippersa, ovoga puta na gostovanju (141:122), Zubac je na terenu proveo 18 minuta, a to je iskoristio za double-double učinak od 16 poena i 10 skokova.

Iz igre je gađao 4/5, stavio osam od devet slobodnih bacanja, a tome je dodao i dvije blokade. Obrana je bila puno bolja, a da Clippersi nisu riješili pitanje pobjednika prije kraja treće četvrtine, Zubac bi vjerojatno dobio priliku na parketu u završnici susreta.

Prošle sezone, u doigravanju, na gostovanju kod Warriorsa koji su tada, istina, bili u potpunosti drugačija ekipa (Kevin Durant, Klay Thompson, Andre Iguodala), osjetio je koliko je playoff košarka drugačiji svijet u odnosu na košarku koja se igra u regularnoj sezoni pa se Hrvat ubrzo preselio na klupu, piše Index.

Unatoč tome, Clippersi su vidjeli dovoljan potencijal pa su dali Zupcu četverogodišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara. Hrvatski centar im se zahvalio tako što je naporno radio ovog ljeta, izgubio puno kilograma, poboljšao šut i sada je spremniji nego ikad na borbu s NBA centrima.

Nakon sinoćnje sjajne izvedbe, najsretniji zbog toga bio je njegov trener, Doc Rivers.

"Večeras je bilo vrlo važno za mene, zaboravite njega. Htio sam da večeras dobro odigra jer je na ovom mjestu izgubio minute. Večeras je bilo nekoliko trenutaka gdje bismo inače vratili Harrella u igru umjesto Zupca, ali smo ga ostavili u igri jer je igrao toliko dobro. Sretan sam zbog njega", rekao je dobro raspoloženi Rivers nakon pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close