Novi olimpijski sport

Svjetski i europski prvaci u basketu 3x3: Put do vrha iziskuje dosta odricanja

Basket 3x3 je novi olimpijski sport i trebao je biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Sport / Košarka | 30. 10. 2020. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Članovi ekipe Novi Sad Al-Wahda, četverostruki svjetski i dvostruki europski prvaci u basketu 3x3, posjetili su ovih dana Banju Luku.

Trenirali su na betonskim terenima i mladima prenosili svoje znanje i stečeno iskustvo. Promovirali su čarobnu igru pod obručem u gradu na Vrbasu.

Klubu Novi Sad Al-Wahda je sjedište u Abu Dhabiju. Ekipa igra na svjetskoj turneji FIBA 3x3. Treba spomenuti da su do 2015. godine imali sjedište u Novom Sadu u Srbiji, a onda su preselili u Ujedinjene Arapske Emirate. Ekipu Novi Sad Al-Wahda čine: Dušan Bulut (kapiten), Marko Savić, Marko Ždero, Tomislav Ivošev i Dejan Majstorović.

Naglasli su kako je krenuo ovaj uspješni projekt.

''Sve je počelo na prvom najjačem turniru u Srbiji - u Svilanjcu. Okupili smo se prvi put kao ekipa i tako je potekla cijela ova priča. Nakon toga su krenuli turniri: Tarin, Bukurešt, Atina...'', kažu članovi kluba Novi Sad Al-Wahda koji se, kako kažu, ugodno osjećaju u gradu na Vrbasu.

Podvlače kako godišnje imaju više od 20 turnira.

''Sve zavisi od toga šta nam je prioritet u toj godini. Tako se i ponašamo. Četiri puta smo bili svjetski prvaci, imamo jedno srebro, dva puta smo bili prvaci Starog kontinenta. Također, osvajači smo brojnih međunarodnih turnira'', kažu članovi ovog uspješnog kluba.

Dakako, svaki uspjeh iziskuje mnogo odricanja, a ekipa iz Novog Sada profesionalno je posvećena svojim obavezama.

''Treniramo 11 do 12 puta tjedno, a mladima poručujemo da koriste sve terene u njihovoj blizini, bilo to na školskim igralištima ili kvartovskim terenima, i da budu uporni. Osim toga, treba da uživaju u igri i da uče u školi'', poručuju ovi vrhunski sportaši.

Na pitanje isplati li se sve i financijski – odgovaraju:

''Može se zaraditi, ali to iziskuje dosta odricanja i požrtvovanja. A sve nagrade dolaze sa istinskim trudom, pa i materijalne. Naravno, mi smo u samom svjetskom vrhu pa možemo to sve i potvrditi“, zaključili su članovi višestrukih prvaka svijeta.

Inače, basket 3x3 je novi olimpijski sport i trebao je biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kopirati
Drag cursor here to close