Drugi susret

Spars svladao Široki i izjednačio u seriji

Sparsi su tako izjednačili rezultat na 1:1 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede.
Sport / Košarka | 19. 05. 2019. u 18:56 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finalisti doigravanja za prvaka BiH u košarci za sada maksimalno koriste domaći parket. Tri dana nakon slavlja Širokog na Pecari, Spars je u svojoj dvorani ostvario trijumf 70:63 pa je rezultat u seriji 1:1. Opet je to bila utakmica na mali broj poena, prostotak šuta je bio skroman na obje strane, a pobjednik je dobrim dijelom odlučen u trećoj dionici.

U tom periodu domaći igrači su laganom serijom 7:0 otišli na prvu osjetniju prednost, 40:29. Do kraja četvrtine, Zahiragić je pogodio jednu tricu, Bajramović je dodao još jednu, pa je Široki na ulasku u posljednjih deset minuta imao veliki zaostatak od 15 poena.

Svoju stvaralačku pauzu Spars je imao u prvom dijelu četvrte četvrtine, pa je Široki to itekako iskoristio vrativši utakmicu u egal. Ipak u završnici gosti nisu mogli do preokreta, jer je u posljednjih 120 sekundi iz igre poentirao samo Fenner, dok je na drugoj strani Jovanović povezao četiri poena, dva je dodao Albijanić. Uz to, igrači Širokog su promašili jedno od četiri slobodna, dok su Zahiragić i Grubelić bili sigurni.

Draško Albijanić je uz utakmicu završio s 14 poena i 7 skokova, Kamenjaš je uz pet skokova sakupio i deset poena. Odličan je bio Jovanović koji je promašio tek jednu loptu iz igre (4/5), utakmicu je završio s 13 poena.

Zanimljivo, glavni igrači Spars-a Hasandić, Zahiragić, Bajramović su kombinirano postigli 21 poena, uz šut 7/25. Prednjačio je Bajramović sa svojih 2/12. Kod Širokog je Dario Drežnjak utakmicu zaključio s 11 poena i 6 skokova, Fenner je predvodio momčad s 13 poena, dok je još dvocifren bio Kraljević (10 poena).

Kopirati
Drag cursor here to close