OKK Sloboda - HKK Zrinjski

Sokolović pogodio za pobjedu Mostaraca u Mejdanu

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine se polako budi i iz kola u kolo igra sve bolje
Sport / Košarka | 09. 12. 2018. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog svladali su kao gosti tuzlansku Slobodu rezultatom 79:81 u susretu 8. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sloboda je bolje ušla u meč. Ekipa Josipa Pandže je povela sa 11:2, ali Zrinjski potom uzima daha i do kraja prvog perioda dominira parketom, te su aktualni prvaci BiH imali tri poena prednosti nakon prve dionice, 16:19.

Gosti iz Mostara su tijekom druge dionice u nekoliko navrata imali i plus 12. Ipak, Sloboda nije dopustila da gosti rano riješe meč i odigrali su dobro drugi dio drugog perioda i na odmor su otišli s pet poena minusa, 35:40.

Kada je Zrinjski otišao na plus 16 nakon četiri minute igre u trećem periodu (36:52), činilo se kako je sve gotovo u ovom meču. Međutim, predaje Slobode nije bilo. Zaigrali su domaći sjajnu košarku i nakon 30 minuta igre su došli do izjednačenja, 59:59.

Uspjeli su domaći i da povedu na otvaranju druge dionice, ali Zrinjski im nije dopustio da se previše odvoje. Uspjeli su da vrate vodstvo na svoju stranu, ali izvjesno je bilo da nas čeka zanimlja završnica ove utakmice, prenosi SportSport.ba.

U posljednju minutu se ušlo poenom prednosti za Zrinjski (76:77), da bi na 30 sekundi do kraja Hasandić sjajnim polaganjem pogodio za izjednačenje rezultata na 79:79.

Zatim za Zrinjski pogađa Sokolović za 79:81, domaći ne koriste napad za koji su imali 10 sekundi i pobjeda odlazi u Mostar.

Aleksandar Todorović s 20 i Sven Smajlagić s 18 poena su predvodili goste do trijumfa, dok je kod Slobode briljirao Milivoje Božović s 24 koša.

Kopirati
Drag cursor here to close