Odgovor

Smajlagić: Tužit ću Marića za klevetu nastavi li iznositi neistine!

Hrvatski košarkaš Sven Smajlagić tužio je i dobio tužbu protiv mostarskog Zrinjskog zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, a neće se libiti ni privatnih tužbi.
Sport / Košarka | 25. 06. 2020. u 22:05 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je potpredsjednik HKK Zrinjski Igor Marić kazao kako je Smajlagić krivo informirao klub cijelo vrijeme o svojoj ozljedi, te ih prevario, portalu Bljesak.info se javio Smajlagić koji je Mariću zaprijetio da će ga tužiti za 'klevetu i kaljanje ugleda ako nastavi pričati neistine u javnosti'.

 Smajlagićevu izjavu prenosimo u cjelosti:

Iako moram priznati da sam mislio da me više ništa ne može iznenaditi od pojedinaca iz vodstva HKK Zrinjski, izjava potpredsjednika kluba Igora Marića me u najmanju ruku frapirala.

Mogu shvatiti da se kao jedan od čelnika kluba ima potrebu opravdati pred javnosti zbog nesavjesnog poslovanja i ogromnih dugova koje su stvorili, međutim, ne mogu shvatiti da čovjek s toliko godina još uvijek nije svjestan da se laži iznesene u javnom prostoru sankcioniraju na isti način kao i varanje igrača neisplatom ugovora, tužbom.

Ja u životu nisam nikoga prevario za ništa, pa ovakve optužbe na svoj račun shvaćam vrlo ozbiljno. Na dogovoru oko isplate dugovanja sam inzistirao ja, dok se gospodin Marić nije udostojio odgovoriti na niti jednu poruku ni poziv od svibnja 2019. godine. Moje poruke i pozive je također ignorirao i predsjednik Dalibor Miloš, iako su mi u svibnju na sastanku  obojica potvrdili da će se javiti uskoro kako bi podmirili barem dio dugovanja koja imaju prema meni. Jedina osoba s kojom sam uspio ostvariti kontakt je bio Mario Sesar koji me zavlačio s obećanjima i u konačnici rekao da ih tužim ako mislim da je tako najbolje. Spor sam pokrenuo u Studenom 2019. godine,  nakon šest mjeseci zavlačenja i ignoriranja.

Potom sam se opet javio Mariu Sesaru i rekao da je spor pokrenut, ali da ga mogu zaustaviti u bilo kojem trenutku bez daljnjih troškova, naravno, samo ako su oni voljni pokazati bar neku namjeru da podmire dugovanja. Objasnio sam mu da ne želim klub uvaliti u dodatne troškove jer to je klub u kojem sam proveo prekrasne trenutke, zamolio ga još jednom da se pokušamo dogovoriti, na što me je spomenuti gospodin krenuo vrijeđati.

Inače, za sve ovo što ja izjavljujem posjedujem dokaze koji su predočeni FIBA-inom sudu, prevedeni kod sudskog tumača, i na osnovu kojih sam bez zadrške dobio presudu. Sve dok nisam pokrenuo spor, u niti jednom trenutku nije bilo upitno da li klub meni duguje novce i o kojem se iznosu radi. Nebuloze su nastupile nakon pokretanja spora.

Priča kako su se sa svim igračima dogovorili oko isplate ne drži vodu, jer uskoro će dobiti i nove tužbe od ostalih igrača, a koje će mu onda biti opravdanje u medijima, ostaje za vidjeti.

Za povredu stopala, koja mi je zbog nedovoljno dobre intervencije liječničke službe u Mostaru skoro okončala karijeru, posjedujem svu potrebnu medicinsku dokumentaciju i napisana mišljenja nekoliko uglednih liječnika u Hrvatskoj. Više liječnika je sudjelovalo u liječenju, ne zato što nisu mogli utvrditi da li imam povredu kako to predstavlja gospodin Marić, već kako bi uspjeli pronaći adekvatno rješenje,  da bi se zbog pogrešnog liječenja, odnosno ne liječenja, sanirala ogromna šteta koja je nastala. Zahvaljujući doktoru Zoranu Tocilju iz Splita, noga se u potpunosti oporavila i povreda se više nije vratila. Inače, da je ozljeda tretirana odmah i na pravi način, vjerojatno bi moje izbivanje s terena trajalo samo 10 dana.

Ja sam za Zrinjski igrao utakmice primajući injekcije kortikosteroida i doslovno kljukajući se brufenima i painkilerima, pa su ovakve optužbe Igora Marića u najmanju ruku gnjusne.

Što se tiče moje svadbe, pri potpisu ugovora sa Zrinjskim, datum sam u dogovoru s direktorom kluba odredio sukladno očekivanom terminu reprezentativne pauze koja je u konačnici nastupila nekoliko dana nakon očekivanog datuma.

Gospodin Marić je iznenađen što je klub morao snositi troškove mojih terapija i troškove operacije drugog igrača, iako nam je liječenje bilo zagarantirano ugovorom. Također, pokušava reći da mi koji smo zdravstveno nastradali u toj sezoni, nismo dovoljno doprinjeli klubu i da je zato uredu da se nama ne isplati nekoliko plaća. A ja ću samo reći da sam ja cijelu svoju karijeru stavio na kocku uzimanjem injekcija kortikosteroida i neprekidnom konzumacijom brufena, da bi vidno narušenog zdravlja ipak doprinio HKK Zrinjskom.

Gospodinu Mariću želim poručiti da ću biti primoran pravno se zaštiti ukoliko nastavi iznositi klevete i neistine na moj račun.

Sven Smajlagić je redakciji Bljesak.info predočio medicinsku dokumentaciju i službene prepiske s čelnicima kluba koje potkrepljuju njegove tvrdnje.

Smajlagić je Bljesku dostavio i izjavu koju je potpisao njegov odvjetnik, Danijel Papak iz Zagreba.

Mogu potvrditi da je g. Smajlagić prilikom inicijalnog dolaska u nas ured naglasio da mu je cilj mirno rješenje spora te da se pokuša učiniti sve kako bi se dugovanje riješilo sklapanjem sporazuma. Uprava HKK Zrinjski se neodgovorno oglušila na sve pisane  pozive i molbe da se dugovanje riješi sporazumno uz što manje troškova, nakon čega g. Smajlagiću nije preostala druga mogućnost nego pokrenuti arbitražu pred BAT-om, a kako je i sam klub predvidio u ugovoru s igračem. Arbitražni sud je nakon ocjene svih iznesenih činjenica i dokaza, u kratkom roku donio odluku kojom zahtjev tužitelja usvaja u cijelosti i obvezuje klub nadoknaditi sve troškove postupka, pri tome vodeći se načelom pravičnosti, što samo za sebe dovoljno govori o istinitosti navoda tužene strane. Jednostavno danas u Europi postoji uređen sustav koji osigurava ispunjenje obaveza svih ugovornih strana u košarci te je izbjegavanje ugovornih i dospjelih obveza stvar prošlosti za svaki klub koji želi funkcionirati na profesionalnom nivou. Konačno, izjave koje je u medijima iznio g. Marić, predstavljaju klevetu kojom se čini šteta našoj stranci te ukoliko tako odluči g. Smajlagić, angažirati ćemo suradnike iz odvjetničkog ureda u BiH, kako bi pokrenuli odgovarajuće postupke, kojima ćemo zaštiti svoju stranku od iznošenja neistina.

Kopirati
Drag cursor here to close