"Irfanov mali"

Smajlagić potražuje 30.000 eura; Zrinjski tvrdi: Lagao nas je i prevario!

Sportski arbitražni sud presudio je u korist bivšeg košarkaša Zrinjskog, no prvak BiH iz 2018. godine još vaga o mogućoj žalbi na presudu
Sport / Košarka | 25. 06. 2020. u 15:35 S.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su riješili pitanje trenera za novu sezonu, odnosno nakon što je produženo s Nevenom Nikolićem, u HKK Zrinjski mogu s mirom početi slaganje ekipe.

 Međutim, to će im uveliko biti otežano jer je prvak Bosne i Hercegovine od prije dvije godine pod sankcijama BAT-a. Naime, iz Geneve je adresirano na HKK Zrinjski stiglo pismo iz Sportskog arbitrarnog suda u kojem se navodi da je mostarski klub dužan isplatiti svom bivšem igraču, hrvatskom košarkašu Svenu Smajlagiću skoro 30.000 eura.

Smajlagić potražuje 19350 eura na ime ne isplaćenih plaća, uz zatezne kamate, a ostatak su sudski i ostali troškovi koje Zrinjski mora snositi sam.

Smajlagić je sudjelovao u osvajanju titule prvaka 2018., ali je u sljedećoj sezoni igrao vrlo malo zbog ozljeda za koje danas u Zrinjskom tvrde da nisu ni postojale.

''Da nas je tužio Marko Ramljak, Ivan Miličević, Ljujić, Sokolović… Bilo tko tko je iznio velik doprinos te sezone, rekli bi da smo krivi i prihvatili to, ali tužili su nas Sven Smajlagić i Luka Pandurić, igrači prema kojima smo bili više nego korektni. Platili smo njihove terapije, operacije, a očekivali smo možda malo ljudskosti i povjerenja, da se probamo dogovoriti oko dugova, ali nismo to dobili'', kaže za Bljesak.info direktor kluba Igor Marić, te nastavlja:

 ''Sve što smo od Smajlagića dobili te sezone bile su laži i prevare. Varao nas je dokumentacijom, izmišljao je neke ozljede, govorio da naši liječnici pojma nemaju, govorio da će slati svoje snimke doktoru Nemecu ili u Ameriku. A uz to sve dogovorio je svoje vjenčanje u razdoblju kada smo igrali završnicu Kupa, koje je dogovorio pola godine unaprijed. Kao da je znao da će biti 'ozlijeđen', pa će se moći oženiti'', dodao je Marić.

 Smajlagić je u sezoni kada je Zrinjski osvajao naslov dao važan doprinos, no u sljedećoj igrao je vrlo malo zbog ozljede za koju sada u klubu smatraju da nije tako ozbiljna kako je sin proslavljenog rukometaša Irfana Smajlagića predstavljao.

 Glavni operativac Zrinjskog ističe da je klub te 2018./2019. sezone ostao bez glavnog sponzora zbog čega su i nastali financijski problemi. Zrinjski je ostao dužan većini igrača, ali se sa svima dogovorio oko modela isplate dugovanja. Sa svima osim sa Smajlagićem te Pandurićem, koji je bio marginalni igrač u momčadi Hrvoja Vlašića.

 ''Pokušali smo biti korektni prema Smajlagiću, ali napravili smo pogrešku jer nismo raskinuli ugovor na vrijeme pa nas u biti tuži za četiri i pol plaće za vrijeme koje uopće nije bio s nama. Imamo pravo na žalbu, ali hoćemo li se žaliti, vidjet ćemo uskoro. U svakom slučaju, svi u klubu smo složni da nas je krivo informirao o ozljedi, da nije prihvatio mišljenja naše lječničke službe i da nas je grdno prevario'', zaključio je Igor Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close