Olimpijski turnir

Slovenija nadvisila Furiju, poznati svi četvrtfinalisti

Igrač utakmice bio je očekivano Luka Dončić iako je zabio samo 12 poena, no pridodao je 14 skokova i devet asistencija.
Sport / Košarka | 01. 08. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju grupne faze natjecanja košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama Slovenija je osvojila grupu svladavši Španjolsku 95:87.

Igrač utakmice bio je očekivano Luka Dončić iako je zabio samo 12 poena, no pridodao je 14 skokova i devet asistencija.

Za Slovence je najviše koševa postigao Vlatko Cančar (22 poena), a odličan je bio i Mike Tobey s 14 poena i isto toliko skokova.

Aktualni europski prvaci su ovom pobjedom izbjegli mogući četvrtfinalni sraz s američkom reprezentacijom.

Najbolji u redovima Španjolske bio je Ricky Rubio s 18 poena i devet asistencija.

Argentina je u ranijem terminu nadvisila Japan 97:77 i kao najbolja trećeplasirana ekipa prošla dalje. Luis Scola je zabio 23 uz 10 skokova, a blizu triple-doubelu bio je i Facundo Campazzo koji je zabio 17 uz 11 asistencija i sedam skokova.

Parovi četvrtfinala bit će poznati naknadno, a osim Slovenije, Španjolske i Argentine, tamo se još nalaze Francuzi, Amerikanci, Australci, Talijani i Nijemci.

Prema novom sustavu, nakon grupne faze su reprezentacije rangirane od prvog do 12. mjesta, a prvih osam nastavlja natjecanje u nokaut fazi.

Momčadi od 1. do 4. mjesta su u ždrijebu postavljene za nositelje (Slovenija, Francuska, Australija, SAD), a one od 5. do 8. mjesta (Italija, Španjolska, Argentina, Njemačka) će biti izvučene za njihove suparnike po poludirigiranom sustavu, po kojem se nisu mogle sastati reprezentacije iz iste grupe u prvom dijelu natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close