Pandža

Sloboda: Dovoljno hrabri, možda i ludi

Sport / Košarka | 15. 08. 2019. u 12:53 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši OKK Sloboda počinju pripreme za novu sezonu i nastup u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

Tuzlaci su do sada doveli osam igrača, nedostaje im još jedan centar i nadaju se da će imati dovoljno kvalitetan roster da ispune svoja očekivanja u dva natjecanja.

Foto: Fena / 

Na konferenciji za novinare istaknuto je da je Gradska uprava Tuzla dala veliku podršku programima kluba, tim više što se ulazak u ABA 2 ligu dogodio u godini kada RSD Sloboda obilježava 100. godišnjicu osnivanja i djelovanja.

''OKK Slobodi mjesto i jeste u ABA 2 ligi. U regiji ne postoji klub s boljim uvjetima i infrastrukturom i to su čelnici lige prepoznali. Euforija u gradu zbog svega je ogromna'', rekao je trener Josip Pandža.

Naglasio je da je prilikom kompletiranja ekipe namjera bila da se okupi što mlađi tim zbog dva natjecnja u kojima će sudjelovati, a što će iziskivati velike napore i zahtijevati što brži oporavak igrača.

''Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi, među kojima i najmlađe playmakere. Trebat će dosta strpljenja, jer će biti dosta oscilacija. Težit ćemo energičnoj igri u visokom intenzitetu, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, noseći na poziciji pet. To će biti dovoljno da možemo igrati na dva fronta', rekao je trener tuzlanskog tima.

Pročitajte još


Podsjetio je da će u sezoni odigrati oko 60 utakmica i morat će biti konkurentni ostalim ekipama.

''Pokušat ćemo igrati tako da to bude ekstremno borbena košarka. Dovoljno smo hrabri, možda ludi, a možda pametni da uđemo s tako mladom ekipom u natjecanje'', zaključio je Pandža.

Treninzi će do 1. rujna biti zatvorenog tipa. Prvu pripremnu utakmicu Tuzlaci će odigrati krajem mjeseca i to protiv Igokee u Laktašima.

Bilo je govora i o tome da će ulaznice za sljedeću sezonu biti diferencirane, nešto skuplje za ABA 2 ligu, a jeftinije za domaće prvenstvo. Cilj kluba je da na svakoj utakmici OKK Sloboda bude oko 4.000 gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close