NBA

Sixersi poveli, Šarić ubacio 20 koševa

Šarić je ubacio 20 koševa uz šest skokova i tri skoka.
Sport / Košarka | 15. 04. 2018. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaš Dario Šarić odličnom je predstavom otvorio doigravanje NBA lige. U pobjedi Philadelphia Sixersa protiv Miami Heata 130-103, Šarić je ubacio 20 koševa uz šest skokova i tri skoka.

Sixersi su briljantno završili sezonu sa 16 uzastopnih pobjeda, a sjajnu seriju nastavili su i na otvaranju play-offa pobijedivši Heat sa 27 koševa razlike.

Gosti su se odlično držali u prvom poluvremenu i na predah su otišli sa četiri koša razlike, no u nastavku se njihova igra raspala. Sixersi su treću dionicu dobili sa 16 razlike (34-18), a posljednju dionicu sa +15 (40-25). U drugom poluvremenu Philadelphija je zabila čak 74 koša, a primila 43.

"Odigrali smo sjajno. Imam osjećaj kako je ova grupa spremna za nešto posebno," kazao je trener Sixersa Brett Brown. Njegova momčad je uništila Miami tricama, pogodivši ih čak 18.

"Istina, imali smo dobru šutersku večer," dodao je Brown.

U domaćim redovima najefikasniji su bili JJ Redick sa 28 koševa i Marco Belinelli sa 25 koševa. Ben Simmons je za jedan skok ostao bez 'triple-doublea' upisavši 17 koševa, 14 asistencija i devet skokova, dok je Dario Šarić za 31 minuta ubacio 20 koševa uz šut 8-15 iz igre pri čemu je trice gađao 4-6, dodavši šest skokova i tri asistencije.

"Atmosfera u dvorani je bila sjajna, posebice u drugom poluvremenu. I nama i navijačima je malo trebalo da se zagrijemo," kazao je sa smiješkom Simmons.

Kod gostiju je najefikasniji bio Kelly Olynyk sa 26 koševa, Goran Dragic je dodao 15, James Johnson 13, a Dwyane Wade 11 koševa. Druga utakmica je na rasporedu 16. travnja ponovo u Wells Fargo Centru.

Doigravanje je započelo utakmicom Golden State Warriorsa i košarkaša San Antonija, a branitelji naslova su pred svojim navijačima u Oracle Areni opravdali ulogu favorita i slavili sa 113-92.

Na sredini posljednje četvrtine Golden State je imao i 28 koševa prednosti, dok San Antonio nijednom tijekom utakmice nije bio u vodstvu. Klay Thompson je predvodio pobjednike sa 27 koševa (šut 11/13, za tricu 5/6), dok je Kevin Durant postigao 24 koša uz osam skokova i sedam asistencija. Statističke stupce popunio je i Draymond Green koji je ubacio 12 poena, imao 11 asistencija i osam skokova.

"Regularni dio sezone nismo završili najbolje zbog toga je ova utakmica bila iznimno važna. Znamo koliko smo dobri i koliko smo talentirani, ali to smo trebali i pokazati na parketu," kazao je Thompson.

Kod San Antonio Spursa najbolji strijelac bio je Rudy Gay sa 15 koševa, dok su po 14 ubacili LaMarcus Aldridge i Bryn Forbes. Golden State će biti domaćin i u drugoj utakmici ove serije koja je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak.

Toronto je nakon skoro 17 godina otvorio doigravanje pobjedom. Nakon što su nanizali 10 uzastopnih poraza u prvim utakmicama play-offa, Raptorsi su napokon prekinuli crnu seriju pobijedivši Washingon 114-106. Posljednji put Toronto je ušao u doigravanje pobjedom u svibnju 2001. godine kada je slavio protiv Philadelphije.

"Mislim da su navijači zadovoljni, premda u svlačionici nismo previše razmišljali o tome," kazao je Delon Wright koji je ubacio 18 koševa. Serge Ibaka je postigao 23 koša, a Demar DeRozan 17 koševa uz šest asistencija. John Wall je predvodio Washington sa 23 koša i 15 asistencija, dok je Markieff Morris upisao 22 koša i 11 skokova. Druga utakmica je 17. travnja u Torontu.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvario je New Orleans koji je pobijedio Portland 97-95 i poveo 1-0 u prvoj rundi Zapadne konferencije.

Goste je do pobjede vukao sjajni Anthony Davis sa 35 koševa, 14 skokova i četiri blokade. Zanimljivo, bila je to njegova prva play-off pobjeda u karijeri. Jrue Holiday je dodao 21 koš, a Nikola Mirotić 16 koševa i 11 skokova. Kod Portlanda najefikasniji su bili CJ McCollum sa 19 i Damian Lillard sa 18 koševa. Druga utakmica je 17. travnja ponovo u Portlandu.

Kopirati
Drag cursor here to close