2:2

Široki pobijedio Sparse u Sarajevu; odluka o prvaku u majstorici na Pecari

Najefikasniji u redovima Širokog bili su Mateo Drežnjak sa 19 i Derrick Fenner sa 17, a kod Sparsa Kenan Bajramović sa 11 poena.
Sport / Košarka | 26. 05. 2019. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o prvaku BiH će pasti definitivno na Pecari. Kada je bilo najpotrebnije, košarkaši Širokog su odigrali najboljih dvadeset minuta u ovoj finalnoj seriji.

Drugo poluvrijeme četvrte utakmice igrane danas na Grbavici Široki je dobio 39:15, na kraju je završilo s više nego uvjerljivih 75:59.

Prvo ime Širokog bio je Mateo Drežnjak s 19 poena, Fenner je dodao 17, Kraljević 16. U lošoj ekipi Spars-a večeras, jedini je Bajramović je uspio ubaciti 11 poena.

Slično kao u prethodnim utakmica, opet je mučio šut jednu i drugu momčad, pa u takvoj situaciji dvoboj je bio otvoren.

Ipak, Široki je kroz prve dvije četvrtine, nagovijestio da bi nešto mogao napraviti u ovom susretu jer je u par navrata imao prednost od pet do šest poena.

U prvim većim problemima domaća momčad će se naći u završnici treće dionice. Fenner je pogodio dvije trice, Mateo Drežnjak jednu, za osam poena prednosti na ulasku u posljednjih deset minuta.

Kako je utakmica prolazila, Široki je igrao sve bolje, Spars sve lošije, domaći igrači su se ispucavali, pa je Široki s još jednom dobrom serijom, 11:2 otišao na velikih 49:65.

Prednost koju definitivno sarajevska momčad nije mogla stići. Momčad Spars-a je utakmicu završila sa svega 33 posto šuta iz igre, posebnu je bio loš šut za tri poena (7/31) i 15 izgubljenih lopti.

U pobjedničkom sastavu Fenner i Mateo Drežnjak su pogodili šest trica, dok je Fenner sakupio i osam skokova. Utakmica broj pet u kojoj ćemo dobiti novog prvaka, igra se u četvrtak na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close