Dramatična pobjeda na Pecari

Široki izborio finale doigravanja za prvaka BiH i plasman u Drugu ABA ligu!

Širokobriježani su ovom pobjedom izborili plasman u finale doigravanja za prvaka BiH protiv Sparsa te su ujedno izborili nastup sljedeće sezone u regionalnoj Drugoj ABA ligi.
Sport / Košarka | 11. 05. 2019. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški Širokog slavili su protiv tuzlanske Slobode 76:72 (30:16, 14:12, 11:25, 21:19) u trećoj odlučujućoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka BiH igranoj u subotu navečer u dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

Širokobriježani su ovom pobjedom izborili plasman u finale doigravanja za prvaka BiH protiv Sparsa te su ujedno izborili nastup sljedeće sezone u regionalnoj Drugoj ABA ligi.

Foto: Bljesak.info / HKK Široki - OKK Sloboda

Domaći su odlično otvorili utakmicu osvojivši prvu četvrtinu rezultatom 30:16 dok su u drugoj dionici ubacili upola manje koševa nego u prvoj, no na odmor su otišli s prednošću od 16 koševa razlike (44:28).

U nastavku susretu potpuno suprotna priča, treća četvrtina uvjerljivo je pripala Slobodi koja je nadoknadila zaostatak i izjednačila. U posljednjoj četvrtini gledali smo uzbudljivu završnicu i dramatične posljednje sekunde, a mirniju ruku imali su domaći košarkaši, točnije Goran Filipović i Dario Drežnjak, koji su pogodili po dva slobodna bacanja.

Foto: Bljesak.info / HKK Široki - OKK Sloboda (Dario Drežnjak)

Mateo Drežnjak s 19 koševa (7 skokova) bio je najefikasniji u redovima Širokog. Goran Filipović postigao je 14 koševa (5 asistencija), a kapetan Jure Zubac 13 koševa. Dvoznamenkast je bio još Ivan Karačić koji je ubacio 11 koševa (5 skokova, a vrijedi istaknuti učinak Darija Drežnjaka koji je postigao 8 koševa te 9 skokova.

Foto: Bljesak.info / HKK Široki - OKK Sloboda

Kod Slobode Danilo Šibalić bio je najbolji strijelac s 18 koševa dok je Milivoje Božović ostvario double-double učinak upisavši 15 koševa i 11 skokova. Vrijedi istaknuti još kapetana Zlatka Jovanovića koji je postigao 13 koševa i 7 asistencija.

Bio je ovo sedmi ovosezonski susret ovih momčadi te šesta pobjeda Širokog.

Foto: Bljesak.info / HKK Široki - OKK Sloboda (Danijel Jusup)
Kopirati
Drag cursor here to close