Protiv Bugarske

Pobjedom bh. košarkaši završili kvalifikacije za SP

Izabranici Vedrana Bosnića bili su bolji od protivnika, te su zasluženo ostvarili ukupno treći trijumf u kvalifikacijama, što u konačnici nije bilo dovoljno za plasman na prvenstvo.
Sport / Košarka | 25. 02. 2019. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu grupe K kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sinoć je u Zenici pobijedila Bugarsku, rezultatom 87:67.

Izabranici Vedrana Bosnića bili su evidentno bolji od protivnika, te su zasluženo ostvarili ukupno treći trijumf u kvalifikacijama, što u konačnici nije bilo dovoljno za plasman na planetarno prvenstvo koje će se igrati ove godine u Kini.

Najbolji u bh ekipi bio je Atić s 29 poena uz devet skokova i pet asistencija. Podršku je imao u Laziću, koji je postigao 19 poena i imao šest skokova, dok je Čampara imao 15 poena. Kod Bugara najbolji je bio Hristo Zahariev s 16 poena.

Reprezentacija BiH kvalifikacije je okončala na posljednjem, šestom mjestu grupe K kvalifikacija za SP s tri pobjede i devet poraza, dok je Bugarska na omjeru četiri trijumfa i osam izgubljenih utakmica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close