39-godišnji Argentinac

Scola: Pa neću sjediti na klupi

Trenutačno je Scola na 708 postignutih poena na utakmicama svjetskog prvenstva.
Sport / Košarka | 14. 09. 2019. u 10:37 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis Scola ima 39 godina i uopće nije morao igrati na Svjetskom prvenstvu. Nije jer nema potrebe se dokazivati. U NBA ligi je proveo deset godina, prije toga devet nosio dres Tau Ceramice. Naosvajao se trofeja, s reprezentacijom uzeo zlato u Ateni na Olimpijadi, kasnije dodao broncu iz Pekinga, igrao finale Svjetskog prvenstva. Nije imao potrebe bilo kome ili bilo što dokazivati.

Ali tu leži ona razlika između igrača i ''igrača''. Onih koji igraju jednakim žarom za reprezentaciju dok mogu igrati, dok stoje na nogama i onih koji reprezentativna okupljanja izbjegavaju iz razloga ''jer im djeca polaze u školu'' ili moraju registrirati auto pa neće stići''.

I nije Scola tu samo onako, da izvedi koji aut, napravi koji prekršaj i nešto kaže suigračima u time outu. Luis vuče ovu reprezentaciju. Uostalom pogledajte polufinale. Na otvaranju utakmice sedam poena, do kraja utakmice 28 poena i 13 skokova. Za 34 minute provedene na parketu. Šesti put je na utakmicama svjetskih prvenstava kombinirano je imao više od 20 poena i više od 10 skokova.

Video: Luís Scola

''Prije dvije godine sam rekao nešto. Ova generacija me podsjeća na onu iz 2002. godine koja je igrala finale Svjetskog prvenstva, kasnije i olimpijsko zlato. Tada su me mnogi gledali u čudu. Mislili su da sam lud. A sada smo mi na istom mjestu na kojem smo bili u Indianapolisu 2002. godine. Odbijam te priče kako sam ja star, veteran. Ok, u redu je to, prenositi iskustvo, ali ja sam tu jer volim igrati. Jednostavno osjećam da mogu da igram i mogu da uradim još stvari na parketu. Nisam tu da bi sjedio na klupi ili nešto radio u svlačionici'', kaže Scola koji je nakon utakmice u polufinalu stigao do brojke od 214 postignutih poena u utakmicama nokaut faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu.

Prethodni rekorder je bio La Bomba Navarro s 213 poena. Duel s Francuskom za Luisa Scolu bio je treći polufinalni na svjetskim prvenstvima. Samo su još dvojica igrača tri puta na svjetskim smotrama to napravila , Valeri Tihonenko sa Sovjetskim savezom i Rusijom i Vlade Divac s Jugoslavijom.

U duelu drugog kola prvog kruga natjecanja Scola je Nigeriji ubacio 23 poena, pa je uspio preskočiti Australca Andrewa Gazea s 611 poena iz 35 utakmica čime je postao drugi najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava. Oscar Schmidt je prvi s 906 poena iz 34 utakmice. Trenutačno je Scola na 708 postignutih poena na utakmicama svjetskog prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close