Dvije titule

Scariolo: Igrali su obranu do krajnjih granica

Ovo mu je nakon tri europska zlata, prvo svjetsko.
Sport / Košarka | 16. 09. 2019. u 07:47 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska je u svojoj povijesti osvojila dvije medalje na svjetskim prvenstvima. Dvije zlatne.

Prvi put su to napravili 2006. godine u Japanu, kada su u finalu razbili Grčku 70:47, drugi put ove nedjelje u Pekingu. Ni Argentina nije imala šanse. Španjolci su ubacili 95 poena, kao tek druga europska selekcija koja je to uspjela.

Sovjetski Savez je u finalu 1982. godine Amerikancima utrpao 95 poena, Jugoslavija Sovjetskom Savezu u Buenos Airesu 92. U Japanu je Španjolsku vodio Pepu Hernandez, sada Sergio Scariolo kojem je pošlo za rukom u samo par mjeseci uzme dvije titule.

Jednu u NBA ligi kao pomoćni trener Toronto Raptorsa, drugu s reprezentacijom koja ga je potvrdila kao velikog trenera, ako je možda neko sumnjao. Ovo mu je nakon tri europska zlata, prvo svjetsko.

Scariolo koji je do posljednje stvari pripremio veliko finale, koji je Srbiju izludio box and one zonom u kojoj je glavna meta bio Bogdan Bogdanović. Baš kao i Patty Mills u polufinalu.

''Nismo bili najviši, ni najtalentiraniji na prvenstvu, ali smo naporno radili. Nismo izgubili vjeru u sebe i košarka nas je nagradila. Zahvaljujem se i cijelom osoblju u našoj reprezentaciji, mojim Raptorsima, Košarkaškom savezu, mojoj obitelji i obiteljima igrača. Ovo je velika radost, mogu da budem samo ponosan i ništa drugo. Igrali smo kao tim, svaki igrač je svoje obrambene sposobnosti odveo do krajnjih granica. Ja sam radio svoj posao kao i svake druge godine i pomogao sam ovim igračima da iskažu svoj ljudski ali i igrački talent'', pa se dotaknuo finalne utakmice.

''Hvala mojim igračima. Bili su sjajni. Bili su sjajni od prvog dana do danas. Imao sam dobar osjećaj prije ove utakmice, ali vidio sam svoje igrače kako su zabrinuti, bojali su se Argentine. Zato su u finalu bili maksimalno koncentrirani, maksimalno fokusirani. Postali smo svjetski prvaci i to je velika stvar. Postali smo prvaci u vrijeme kad nitko to nije očekivao i to ovom naslovu daje dodatnu veliku vrijednost'', zaključio je Scariolo koji je novinarima poručio kako njegov ugovor traje do kraja Olimpijskih igara naredne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close