Kako nego naopako

Savez u sred sezone odlučio u kom se formatu ta sezona igra!

Ozbiljna košarkaška prvenstva obično usvoje sustav natjecanja puno prije nego natjecanje počne, no košarkaško prvenstvo BIH ili nije obično ili nije ozbiljno.
Sport / Košarka | 14. 12. 2020. u 15:36 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime, liga je u sred sezone donijela odluke po kojem sustavu i u kojem formatu će se igrati. Tako su klubovi tek u ponedjeljak na mail dobili odluke oko toga za što se bore!
 
Povjerenik lige Nadir Koredžija obavijestio je klubove da ove sezone neće biti Lige za ostanak, te da će ispasti tri kluba iz tekuće sezone. Tu ne bi bilo ništa sporno da korona nije napravila kaos u ligi, pa su neki klubovi odigrali sedam ili osam utakmica, a neki, poput Kaknja, koji je od korone prošao "netaknut", igrao je svih 10 kola.
 
Savez je napokon donio odluku i oko borbe za naslov, odnosno plasman u međunarodna natjecanja. Tako će prvih pet ekipa ići u Ligu za prvaka gdje će im se priključiti Igokea.
 
Najbolje četiri iz Lige 6 idu u play-off, a play-off će se za razliku od prethodnih godina igrati turnirskim sistemom, s tim da će grad domaćin biti prvoplasirana iz Lige 6.
 
Zanimljivo, KS BiH naredio je Igokei da ona snosi sve troškove organizacije tog turnira, kao neku vrstu "kazne" za to što nije htjela igrati prvi dio prvenstva. No, tko god imalo bolje prati zbivanja u domaćoj košarci lako može pretpostaviti da će taj turnir ionako organizirati Igokea, koja ima kvalitetniju i skuplju ekipu od svih ostalih klubova zajedno.  
 
   
Standings provided by SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close