NBA

Šarić upisao šesti double-double uz rekord karijere

Šarić je u 38 minuta zabio 19 koševa (šut iz igre 8/17, trice 1/6) uz sjajnih 17 skokova, što mu je rekord karijere, i četiri asistencije.
Sport / Košarka | 15. 12. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dario Šarić je sinoć upisao šesti double-double ove sezone u porazu svojih Phoenix Sunsa od San Antonio Spursa, dok je Ivica Zubac u porazu svojih LA Clippersa ubacio četiri koša.

San Antonio Spurs su sa 121-119 nakon produžetaka slavili protiv Phoenix Sunsa u utakmici koja je igrana u Mexico Cityju, a Šarić je u 38 minuta zabio 19 koševa (šut iz igre 8/17, trice 1/6) uz sjajnih 17 skokova, što mu je rekord karijere, i četiri asistencije.

Video: Dario Saric Full Play vs San Antonio Spurs

Patty Mills je predvodio pobjedničku momčad sa 26 ubačaja, uključujući i šut 1.7 sekunde prije kraja produžetka za slavlje San Antonia. LaMarcus Aldridge, DeMar DeRozan i Dejounte Murray su svaki zabili po 18 koševa za Spurse kojima je ovo četvrta pobjeda u zadnjih šest utakmica. Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio, javlja Hina.

Ricky Rubio je bio najbolji strijelac Phoenixa sa 25 koševa i 13 asistencija, dok je Frank Kaminsky dodao 22 koša i sedam skokova.

Video: Sažetak utakmice San Antonio Spurs - Phoenix Suns

I LA Clippers Ivice Zubca su poraženi, sinoć su sa 109-106 od njih bolji bili domaći Chicago Bulls kojima je pobjedu donio Zach LaVine polaganjem dvije sekunde prije kraja a onda i jednim slobodnim bacanjem.

LaVine je utakmicu završio sa 31 košem, a Thaddeus Young je ubacio 17 koševa za Chicago.

Kod Clippersa je najbolji bio Montrezl Harrell sa 30 ubačaja, dok je Paul George zabio 27 koševa.

Video: Sažetak utakmice Chicago Bulls - LA Clippers

Milwaukee Bucks nastavljaju s pobjedama, sinoć su upisali 18. po redu, sa 125-108 su svladali gostujuće Cleveland Cavalierse. Ovo je najdulji pobjednički niz u povijesti Milwaukeeja nakon sezone 1970./71. kada su momčad do 20 pobjeda u nizu vodili Oscar Roberston i Kareem Abdul Jabbar. Da bi ova momčad izjednačila taj rezultat mora u sljedeće dvije utakmice pobijediti Dallas Maverickse i Los Angeles Lakerse.

Video: Sažetak utakmice Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers

Milwaukee, koji je na poluvremenu vodio sa 18 koševa, a onda tu prednost povećao i na 28, predvodio je Giannis Antetokounmpo sa 29 koševa, dok je Khris Middleton ubacio 24. Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee. Kevin Porter Jr. je bio najbolji u redovima Cavaliersa sa 15 koševa, a Ante Žižić je u šest minuta na terenu stigao do stopostotnog učinka, zabio je šest koševa iz tri šuta iz igre, javlja Hina.

Miami Heat su u gostima sa 122-118 nakon produžetaka slavili protiv Dallas Mavericksa koji su ostali bez Luke Dončića. Mladi Slovenac je odmah na početku ozlijedio gležanj.

Video: Sažetak utakmice Dallas Mavericks - Miami Heat

Jimmy Butler je zabio 27 koševa za Miami, Tyler Herro je dodao 19, a Bam Adebayo je upisao triple-double sa 18 koševa, 11 skokova i 10 asistencija. Tim Hardaway Jr. je postigao šest trica u ukupnom učinku od 28 koševa, a Kristaps Porzingis je dodao 22 poena i 14 skokova za Maverickse.

Kopirati
Drag cursor here to close