NBA

Šarić i Sunsi izborili veliko finale

Phoenix će u NBA finalu igrati protiv Atlanta Hawksa ili Milwaukee Bucksa, trenutačni rezultat je 2-2.
Sport / Košarka | 01. 07. 2021. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Phoenix Sunsa u čijim redovima igra Dario Šarić izborili su plasman u veliko finale doigravanja NBA lige nakon što su u šestom susretu finala Zapada pobijedili Los Angeles Clipperse sa 130-103 i u seriji slavili sa 4-2.

Gostujuća ekipa je tijekom cijelog meča bila u vodstvu i iz četvrtine u četvrtinu je povećavala prednost. Clippersi su imali samo jedno vodstvo na utakmici, 20-19, ostatak susreta protekao je u dominaciji momčadi iz Arizone.

Na koncu prve četvrtine Sunsi su vodili četiri razlike, na poluvremenu +9, na koncu treće dionice 14 razlike, a završilo je sa +27.

Sunse je do pobjede vukao Chris Paul sa 41 košem, pri čemu je 31 zabio u drugom poluvremenu. Dodao je i osam skokova i četiri asistencije.

"Bio sam u pobjedničkoj misiji, ali imamo još puno posla, kasnije ćemo uživati," kazao je Paul koji je u Sunse stigao početkom ove sezone iz Oklahoma City Thundera.

"Dečki su me od prvog dana dočekali raširenih ruku," dodao je, prenosi Hina.

Devin Booker dodao je 22 koša, Jae Crowder 19, a Deandre Ayton 16 koševa i 17 skokova za Sunse. Naš Dario Šarić je za osam minuta provedenih na parketu ubacio sedam koševa, bez promšaja iz igre, dodavšio i jednu asistenciju.

Kod domaćina najefikasniji su bili Marcus Morris sa 26 koševa i devet skokova, te Paul George sa 21 košem.

Najveća zvijezda Clippersa Kawhi Leonard ponovo nije nastupio zbog ozljede koljena, a zbog problema s koljenom susret je propustio i Ivica Zubac.

"Mislim da smo ostali goriva", rekao je trener Clippersa Tyronn Lue. "Psihički smo pogriješili. To govori da ste umorni."

Phoenix će u NBA finalu igrati protiv Atlanta Hawksa ili Milwaukee Bucksa, trenutačni rezultat je 2-2.

Sunsi su posljednji put igrali u finalu NBA lige 1993. godine, kada ih je vodio Charles Barkley, no izgubili su od Michaela Jordana i Chicago Bullsa u šest utakmica.

Prije toga izgubili su i finale od Boston Celticsa 1976. godine, također u šest susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close