Amar Gegić

Reprezentativac BiH novi je igrač zagrebačke Cibone

''Imao je sjajnu sezonu iza sebe, kako na reprezentativnom tako i na klupskom planu. Nadam se da je on nešto što treba ovoj ekipi'', kazao je trener Cibone.
Sport / Košarka | 09. 06. 2021. u 15:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Amar Gegić 

Dvadesettrogodišnji Gegićem u redove Cibone dolazi iz Sparsa, gdje je 2016. započeo karijeru. U međuvremenu je igrao za Bayern, beogradski Partizan i tuzlansku Slobodu, a u posljednjoj sezoni za sarajevski klub u ABA 2 ligi u prosjeku za 29 minuta provedenih u igri postizao 15.8 poena, 6.4 skokova i 4.2 asistencije. Bio je član svih mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine je stalni član seniorske reprezentacije, navodi se na internet stranici hrvatskog kluba.

''Doveli smo mladog bh. reprezentativca koji je svojim ovogodišnjim igrama privukao pozornost i drugih ABA-ligaša i inozemnih klubova. Sretni smo što smo uspjeli ovaj posao završiti. To je igrač koji može igrati na više pozicija, koji je vrlo atletičan i ima iskustva igranja u inozemstvu, igrao je za Bayern i Partizan. Prepoznao je Cibonu kao sredinu u kojoj će se njegov potencijal razviti do kraja. On kao igrač sigurno još nije završen, ali posjeduje kvalitetu koja će nama pomoći u narednoj sezoni'', izjavio je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Trener Vladimir Jovanović dodao je da mu je drago što su uspjeli dovesti "mladog, talentiranog igrača koji je reprezentativac svoje zemlje".

''Imao je sjajnu sezonu iza sebe, kako na reprezentativnom tako i na klupskom planu. Nadam se da je on nešto što treba ovoj ekipi i da će biti odlično pojačanje te da će svojim kvalitetama donijeti ono što je potrebno ovoj ekipi. Za njega su bili zainteresirani mnogi i meni kao treneru je jako drago da je shvatio kako je Cibona za njega dobra sljedeća destinacija i mjesto gdje može razvijati svoj talent. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti svoje ciljeve. Jako smo aktivni na košarkaškom tržištu i u pregovorima smo s još nekoliko potencijalnih pojačaja'', rekao je Jovanović.

Gegić je naglasio da je imao ponuda tokom cijele sezone, ali da je Cibona pokazala najveći interes i da su se lako dogovorili.

''Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom Vladom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sami vrh regionalne košarke. Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovici sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe su činili mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom na to da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno pričao o tome, izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bi uspjehe mogli proslavljati uz navijače'', izjavio je Gegić.

Kopirati
Drag cursor here to close