Pljuju, galame, bacaju

Repeša: Atmosfera, psihijatrija najvišeg reda, linč...

"Da li su krivi šiptari, ustaše, Nijemci, Slovenci, Amerikanci... Ne znam tko je više kriv. Ovo je kolektivna histerija, izvinite. Pljuju, galame, bacaju... Ja to ne mogu shvatiti...", kazao je Repeša
Sport / Košarka | 16. 04. 2019. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvije utakmice završilo je kombinirano 47 razlike. U prvoj je bilo 91:72, u drugoj 107:79. Crvena Zvezda ima čistih 5:0 iz pet ovosezonskih dvoboja. Budućnost niti jednom nije bila ni blizu.

U prvoj utakmici finalne serije, Zvezda je imala postotak šuta 55 posto, u drugoj su njeni košarkaši promašili pet lopti za dva poena (25/30), kompletna momčad je podigla šut na velikih skoro 68 posto.

Atmosfera je u  dvorani Aleksandar Nikolić bila paklena, više od 6000 gledatelja po utakmici.

Atmosfera koja je manje - više očekivana, koja je stvorena još prošle sezone nakon finalne serije koja je otišla na stranu Podgoričana.

Upravo je o tome Jasmin Repeša trener Budućnosti najviše pričao na presici nakon druge utakmice.

"Za 57 godina sam prošao sam sve, teške terene, teške utakmice, sa reprezentacijom i na Final Foru i  u nacionalnim prvenstvima... Međutim, ovakav linč nikada nisam doživio, a ni vidio u svom životu! Žao mi je što je to tako. Prije svega zbog košarke, svih vas i nas.  Ne razumijem, moram baciti sako jer je ispljuvan. Igrao sam derbije u Bologni, gdje su također bile visoke tenzije, ali sve ima svoje granice. Strašno mi je žao, u svojoj obitelji imam veliki broj Srba i dragi su mi. Ali ovo je najblaže rečeno psihijatrija najvišeg reda. Ovo je bio linč. Ne znam tko je bilo kojim gestom ili reakcijom na terenu ili van terena napravio nešto da ovo doživi. Znam da je bilo tenzija, ali se nisam time bavio. Kao što sam sa Nešom Ilićem popio kavu prije utakmice. Bio na ručku sa susjedom iz Čapljine koji ovdje sada živi, a veći je Zvezdaš vjerovatno od svih. Ako nastavim da pričam o tome, pogrešno ćete me shvatiti. Moj najveći uspjeh je što sam zadržao porodicu, a ne sportski ili ekonomski. Da li su krivi šiptari, ustaše, Nijemci, Slovenci, Amerikanci... Ne znam tko je više kriv. Ovo je kolektivna histerija, izvinite. Pljuju, galame, bacaju... Ja to ne mogu shvatiti... 

Kopirati
Drag cursor here to close