Vratiti vjeru u sebe

Razija Mujanović tim menadžerica ženskih košarkaških reprezentacija BiH

''Branila sam boje i stvarala žensku košarkašku reprezentaciju 1993. godine, zašto ne bih sad?''
Sport / Košarka | 14. 03. 2019. u 13:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljena bosanskohercegovačka košarkašica Razija Mujanović imenovana je za tim menadžericu ženskih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Mujanović je nakon imenovanja izjavila da će učiniti sve da vrati žensku košarku na mjesto koje joj pripada. Njena želja, kako kaže, nikad nije bila upitna.

''Branila sam boje i stvarala žensku košarkašku reprezentaciju 1993. godine, zašto ne bih sad? Vjerujem da možemo podići popularnost ženske košarke u BiH i izgraditi reprezentaciju za velike domete. Sistemski. Nadam se da će se još proslavljenih sportaša uključiti u ovu priču. Mi ih imamo i spremni su da daju svoj doprinos. Moramo vratiti košarku u škole. Publiku u dvorane. Vjeru u sebe. Razija Mujanović sama ne može mnogo uraditi, ali zajedno možemo. Ja ću dati sve od sebe, kao što sam to činila i na parketu'', izjavila je Mujanović.

Zahvalila je rukovodstvu KSBiH s predsjednikom Mirzom Teletovićem na čelu na ukazanom povjerenju.

Teletović je ovim povodom izjavio da je ponosan što je "naša sportska heroina" imenovana na tu poziciju.

''Malo tko se može pohvaliti činjenicom da je član Kuće slavnih, kao naša Razija, za koju vjerujem da će i ovaj posao raditi istim žarom, ljubavi i voljom kao što je to bio slučaj na parketu i da će uspjeti barem djelić svog znanja i iskustva prenijeti na generacije koje dolaze'', istakao je Teletović.

Kopirati
Drag cursor here to close