Red Bull King of the Rock

Prve kvalifikacije održane u Banja Luci; sutra već u Mostaru

Sport / Košarka | 17. 08. 2012. u 08:24 M.M.
Kopirati

Krenulo je. U četvrtak, 16.8. na studentskom košarkaškom igralištu Nikola Tesla u Banjaluci održane su prve bh. kvalifikacije street basketa, a najuspješniji natjecatelj bio je Nebojša Pavlović.

Ovo je velika šansa za bh. talentirane košarkaše da se dokažu u igri jedan na jedan i preko bh. kvalifikacija i titule najboljeg street basket igrača u BiH dođu do Alcatraza na svjetsko finale Red Bull King of the Rock.

Više od 40 prijavljenih košarkaša sudjelovalo je na turniru, a njih 8 najboljih dobilo je pozivnicu za bh. finale u Sarajevu koje se održava 26.8.2012. godine i kada će BiH dobiti svog predstavnika na svjetskom finalu.

Nebojša Pavlović je u veoma neizvjesnom finalu pobijedio Adu Novakovića. Naime, na isteku 5 minuta koliko traje borba, Ado je u zadnjim sekundama ukrao loptu od Nebojše i sa tricom poravnao rezultat na 14:14 i osigurao produžetak od 2 minute. Nebojša se nije dao iznenaditi u produžetku i sigurnom pobjedom pored plasmana na državno finale zaradio i ček od 500 KM.

Kvalifikacijski ciklus se nastavlja u subotu 18.8.2011. godine u Mostaru, a nakon toga Tuzla 22.8.2011. i Sarajevo 24.8.2011. godine će biti domaćini kvalifikacija na kojima će po 8 novih košarkaša dobiti pozivnice na veliko bh. finale u Sarajevu.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.