Odgovornost organizatora

Presedan u Ljubuškom: Domaći košarkaši poraženi zbog boksačkog ringa

''U dvorani je još uvijek bio boksački ring i rekviziti od događaja koji se održavao večer prije pa stoga utakmica nije odigrana'', ističu iz HKK Ljubuški.
Sport / Košarka | 25. 11. 2018. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravi sportski presedan dogodio se u Ljubuškom, gdje su košarkaši Ljubuškog izgubili utakmicu zbog - boksačkog ringa.

Naime,  Hrvatski košarkaški klub Ljubuški trebao je u nedjelju ugostiti na domaćem terenu Košarkaški klub iz Busovače. Utakmica je bila zakazana u 13:00 u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški, međutim nije odigrana i registrirana je službenim rezultatom 20:0 za goste.

''Po dolasku u dvorani smo zatekli stanje koje nije dozvoljavalo odigravanje utakmice. Naime, u dvorani je još uvijek bio boksački ring i rekviziti od događaja koji se održavao večer prije'', ističu iz HKK Ljubuški.

Upravo zbog toga utakmica nije odigrana.

''Kako zbog neprilagođenosti dvorane nismo kao domaćin udovoljili odredbama Službenih pravila košarkaške igre i propozicija Košarkaškog saveza HB, gosti su automatski ubillježili 20:0 pobjedu. Mi nismo dobili ni uobičajeni bod koji se dobiva za odigranu utakmicu, kamoli ubilježili pobjedu na koju smo računali'', tvrde iz kluba.

Od odgovornih ljudi u dvorani nisu, kažu, dobili objašnjenje.

''Dobili smo samo ispriku, a klub je pretrpio bodovnu, ali i financijsku štetu u pogledu troškova organizacije utakmice'', dodaju domaćini.

Kopirati
Drag cursor here to close