Razriješiti prijepore

Prekinut bojkot, nastavlja se košarkaško prvenstvo BiH

Vodstvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u utorak je uspjelo razriješiti prijepore i prekinuti blokadu svih srpskih i dijela bošnjačkih klubova kako bi se normalno nastavilo natjecanje u Prvoj muškoj košarkaškoj ligi budući su u 1. kolu zbog pr
Sport / Košarka | 19. 10. 2021. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u utorak je uspjelo razriješiti prijepore i prekinuti blokadu svih srpskih i dijela bošnjačkih klubova kako bi se normalno nastavilo natjecanje u Prvoj muškoj košarkaškoj ligi budući su u 1. kolu zbog problema odigrana tek dva susreta.

Problemi u Košarkaškom savezu BiH počeli su na kraju prošle sezone kada se na Final Four u lipnju ove godine odazvala samo ekipa domaćina Širokog Brijega, dok su završnicu bojkotirale momčadi Igokee, Borca i Sparsa, prenosi Hina.

Momčad Širokog je proglašena pobjednikom, a preostala tri kluba su kažnjena izbacivanjem u niži rang natjecanja. U međuvremenu je Košarkaški savez Republike Srpske zatražio da se iz krovnog Košarkaškog saveza BiH izbriše Košarkaški savez Herceg-Bosne.

U utorak su članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH kojega čine predstavnici hrvatskog, srpskog i bošnjačkog regionalnog saveza, poništili odluku o izbacivanju iz lige momčadi Igokee, Borca i Sparsa te su im naložili plaćanje kazne od 1.500 eura zbog bojkota Final Foura.

Predsjedavajući Košarkaškog saveza Boris Spasojević potvrdio je kako će se u natjecanje prve lige koje je počelo prošloga vikenda uključiti sve momčadi.

"Drago mi je što su kolege, svi mi zajedno, napravile koncenzus. Mislim da je košarka pobijedila," rekao je Spasojević.

Predstavnik Košarkaškog prvenstva Herceg-Bosne Dalibor Miloš istaknuo je zadovoljstvo zbog postizanja kompromisa.

"Prvenstvo se nastavlja, a ekipe koje nisu igrale 1. kolo neće biti kažnjene, jer će igrati naknadno susrete prvoga kola", rekao je Miloš.

Zbog bojkota dijela klubova proteklog su vikenda u Prvenstvu BiH, u kojemu se natječe 13 klubova, odigrane samo dvije utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close