NBA

Poznati svi All-Star igrači

Igrače koji će 17. veljače u Charlotteu započeti 68. izdanje All-Star utakmice birali su navijači, sadašnji NBA igrači i odabrani novinari, dok su 'rezerviste' birali aktualni NBA treneri.
Sport / Košarka | 01. 02. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki osvajač nagrade za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice Russell Westbrook te četvorica debitanata među kojima su Nikola Jokić, Nikola Vučević, Ben Simmons i Khris MIddleton, nalaze se na popisu 14 košarkaša izabranih za nastup na All-Staru s već ranije objavljenim članovima početnih petorki, koje će 7. veljače birati kapetani LeBron James i Giannis Antetokounmpo.

Igrače koji će 17. veljače u Charlotteu započeti 68. izdanje All-Star utakmice birali su navijači, sadašnji NBA igrači i odabrani novinari, dok su 'rezerviste' birali aktualni NBA treneri. Oni su davali glasove za sedmoricu igrača iz svoje konferencije, s time da su birali dvojicu unutarnjih i trojicu vanjskih igrača te još dvojicu neovisno o pozicijama, ali nisu mogli glasovati za igrače iz svoga kluba, javlja Hina.

LeBron James i Giannis Antetokounmpo su kao igrači s najviše osvojenih glasova dobili ulogu kapetana i mogućnost da 7. veljače biraju svoje suigrače, bez obzira iz koje konferencije dolaze. James će imati pravo prvog izbora kod igrača prve petorke, dok će Antetokounmpo prvi birati u drugom krugu. Kapetani članove svojih momčadi biraju bez ikakvih ograničenja, neovisno iz koje konferencije dolaze.

Članovi početnih sastava bit će izabrani sa popisa na kojem su: Stephen Curry (Golden State), Kevin Durant (Golden State), Joel Embiid (Philadelphia), Paul George (Oklahoma City), James Harden (Houston), Kyrie Irving (Boston), Kawhi Leonard (Toronto) i Kemba Walker (Charlotte).

Popis rezervista čine: LaMarcus Aldridge (San Antonio), Bradley Beal (Washington), Anthony Davis (New Orleans), Blake Griffin (Detroit), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Kyle Lowry (Toronto), Khris Middleton (Milwaukee), Victor Oladipo (Indiana), Ben Simmons (Philadelphia), Klay Thompson (Golden State), Karl-Anthony Towns (Minnesota), Nikola Vučević (Orlando) i Russell Westbrook (Oklahoma City).

Kako je na popisu Victor Oladipo za kojeg je sezone zbog teške ozljede desnog koljena završena, posla će imati i povjerenik lige Adam Silver koji će birati zamjene za igrače koji nisu u mogućnosti nastupiti. Jedini uvjet je da zamjenski igrač bude iz iste konferencije iz koje je i ozlijeđeni košarkaš, javlja Hina.

S obzirom na sadašnje stanje na ljestvici i sinoćnju pobjedu Milwaukeeja u Torontu, izvjesno je da će momčad koju će izabrati Giannis Antetokounmpo voditi njegov klupski trener Mike Budenholzer, dok su za trenera koji će voditi LeBronovu ekipu dvojica kandidata, Steve Kerr iz Golden Statea i Michael Malone iz Denvera.

Kerr je zasada u prednosti i imat će radni All-Star vikend, ako 3. veljače Warriorsi u svojoj Oracle Areni pobijede LeBronove Lakerse, a Nuggetsi ne uspiju svladali Houston u Denveru 2. veljače te Minnesotu u gostima dan poslije.

Kopirati
Drag cursor here to close