NBA

Portland dao otkaz Gasolu

Gasol se još nije oporavio od ozljede stopala koju je zaradio prošle godine.
Sport / Košarka | 21. 11. 2019. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski košarkaš Pau Gasol, dvostruki NBA prvak, više nije službeno član momčadi Portland Trail Blazersa koji su se odrekli usluga 39-godišnjeg igrača.

Gasol se još nije oporavio od ozljede stopala koju je zaradio prošle godine.

Gasol je s Los Angeles Lakersima osvojio naslov prvaka NBA 2009. i 2010. godine, a u sjevernoameričkoj košarkaškoj ligi proveo je gotovo dva desetljeća. Portland je bio njegov šesti klub u SAD. Prije toga je, osim za Lakerse, igrao za Memphis Grizzliese (2001.-2008.), Chicago Bullse (2014.-2016.), San Antonio Spurse (2016.-2019.) te Milwaukee Bucks (2019.), javlja Hina.

Prema ESPN-u, u Portlandu, koji je u srpnju potpisao 2,6 milijuna dolara vrijedan ugovor s Kataloncem, htjeli su da Gasol ostane s njima, ne kao igrač, nego u upravi kluba. No Gasol ne razmišlja o kraju karijere.

Prošle sezone Gasol je odigrao samo 30 utakmica zbog brojnih ozljeda. Prosjek mu je 17 koševa, 9,2 skoka, 3,2 asistencije i 1,6 blokada po utakmici, a dosad je odigrao 1.226 utakmica u NBA.

Gasol također ima dvije srebrne olimpijske medalje i jednu broncu koje je osvojio sa španjolskom reprezentacijom, kao i naslov svjetskog prvaka i tri naslova europskih prvaka.

"Još uvijek imam istu želju i strast da igram košarku kao kad sam počeo igrati. Spreman sam i dalje sakupljati i posvetiti svu svoju energiju oporavku s jasnim ciljem: da opet budem zdrav kako bih mogao igrati igru ??koju toliko volim", napisao je Gasol.

Kopirati
Drag cursor here to close