Poraz SAD-a

Popovich: Tko je igrao, tko ne, nema veze, Francuska je pobijedila

''Ne brinite, na Olimpijadi će ovo biti jedna sasvim druga momčad'', poručio je na kraju Popovich.
Sport / Košarka | 11. 09. 2019. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iznenađenje za neke, za neke ne. Uostalom, poznavateljima košarke roster Amerikanaca nije bio garancija zlata. Bez obzira na to što je na klupi bio Gregg Popovich. Jer svoje NBA zvijezde je imala Srbija, Španjolska, Francuska, Australija...

Zvijezde koje su možda čak veće nego američke. Jednostavno ovo nije onaj najbolji sastav Amerikanaca, nije niti drugi najbolji, možda ni treći. A samo s najboljima ili velikom većinom najboljih Amerikanci su mogli biti veliki favoriti.

S ovim sastavom definitivno se nisu mogli prošetati do zlata, ispostavilo se na kraju da neće doći niti do medalje. Novinari su na presici bili na tragu. Trener San Antonio Spursa nije želio tražiti opravdanje

''Pričati sada i govoriti 'Hej, niste imali ovog ili onog igrača'... To je omalovažavajuće prema Francuskoj ili bilo kome drugom tko je na turniru. Francuska nas je pobijedila, nema veze tko je u ekipi, ja ne mogu biti ponosniji na svojih 12 momaka koji su žrtvovali svoje ljeto da dođu ovdje i koji nikada prije nisu igrali zajedno...'', pričao je Popp.

Popp kojeg su medalje koštali Francuzi, kojih u godinama iza nas nije nedostajalo u San Antoniju. Parker je godinama bio produžena ruka, tamo su još bili de Colo, Diaw, Mahinmi.

''Ovo je najbolja Francuska koju sam gledao. Njihov izbornik Collet je posložio sjajnu momčad. Svi su podređeni kolektivu, a opet imaju sjajne pojedince. Zabijaju, skaču, sjajno se dopunjuju na parketu. Protiv nas su odigrali sjajnu utakmicu'', naglasio je Popovich.

On i njegova reprezentacija za razliku recimo od Srbije ne moraju brinuti, imaju svoje mjesto na Olimpijadi naredne godine.

''Svaki poraz boli. U ovoj situaciji boli još i više, ali život ide dalje. Voljeli bismo da smo pobijedili, kao i svi. Ali, svi mi imamo naše živote i obitelji, život mora ići dalje. Ne brinite, na Olimpijadi će ovo biti jedna sasvim druga momčad'', poručio je na kraju Popovich. 

Kopirati
Drag cursor here to close