Predstavljeni Rikić i Igrutinović

Pojačani Zrinjski traži prvu pobjedu na startu Lige za prvaka

Prvi ispit za košarkaše Zrinjskog je momčad tuzlanske Slobode. Utakmica se igra u subotu od 20 sati u dvorani na Bijelom brijegu.
Sport / Košarka | 29. 03. 2019. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Zrinjski predstavio je u petak Roberta Rikića i Luku Igrutinovića, dva košarkaša s kojima će mostarski klub pokušati obraniti naslov prvaka Bosne i Hercegovine osvojen prošle godine.

''Nakon prvog dijela sezone i početka Lige za prvaka imali smo nekih desetak dana za odmorit se i riješiti neke problema s ozljedama. Tu su s nama dva nova igrača, Rikić i Igrutinović, i sad ulazimo u Ligu za prvaka s dobrom momčadi i ponovno ćemo se boriti za najviši plasman'', kazao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić, dodavši kako je primarni cilj osigurati nastup u Drugoj ABA ligi.

Po njegovim riječima, protekla tri mjeseca Zrinjski se mučio s ozljedama i skraćenom rotacijom. Igralo se u ritmu dvije utakmice tjedno, a većinu utakmica na svojim plećima iznijelo je sedam igrača.

''Bilo je izuzetno teško. Slika se sada potpuno mijenja, međutim trebat će nam vremena da se uigramo'', kazao je Vlašić. 

Prvi ispit za košarkaše Zrinjskog je momčad tuzlanske Slobode. Utakmica se igra u subotu od 20 sati u dvorani na Bijelom brijegu.

''Igrali smo s njima prije 15-ak dana i nije bila nimalo laka utakmica. Oni su u jako dobrom ritmu i vjerujem kako nas čeka težak zadatak na otvaranju Lige za prvaka. To je momčad sastavljena od iskusnih igrača, koja ima dobrog trenera i očekujem veliku borbu'', poručio je Vlašić.

Foto: HKK Zrinjski / Hrvoje Vlašić i Robert Rikić

Robert Rikić, 219 centimetara visoki centar rodom iz Mostara, posljednje je tri sezone igrao u Igokei.

''Trener je rekao da je imao dosta problema s rosterom. Tu smo sada ja i Igrutinovića, neki ozlijeđeni igrači su se oporavili i slijedi period u kojem se nas dvojica trebamo uigrati. Svi su me odlično prihvatili i nadam se da ćemo pobjedom krenuti u Ligi za prvaka. Meni kao Mostarcu svakako bi bilo jako drago da obranimo naslov prvaka'', istaknuo je Rikić.

Kopirati
Drag cursor here to close