Spars i Bosna u derbiju 1. kola

Počinje završna faza košarkaškog Prvenstva BiH

U taboru oba tima očekuju težak susret koji će najvjerovatnije odlučiti nijanse, koncentracija i raspoloženje igrača.
Sport / Košarka | 16. 03. 2018. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  /Foto: Ilustracija

Utakmice prvog kola košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak igraju se ovog vikenda.

Najzanimljiviji meč prvog kola Lige 6 za prvaka sutra će u Sarajevu gradski derbi igrati Spars i Bosna Royal. Sparsi su regularni dio sezone završili na drugom, a Bosna Royal na trećem mjestu ligaške tabele.

U taboru oba tima očekuju težak susret koji će najvjerovatnije odlučiti nijanse, koncentracija i raspoloženje igrača.

Trener Bosne Royal Miloš Pejić uoči početka Lige za prvaka dobio je tri nova igrača, nekadašnjeg bh. reprezentativca Ermina Jazvina i dva američka košarkaša - Erica Washingtona i Jakea O'Briena. Pejić se nada da će se trojac brzo uklopiti u sistem rada i donijeti napredak u igri Bosne Royal.

''Utakmica protiv Sparsa je mali derbi, ali mislim da u Ligi 6 svaku utakmicu možemo nazvati tako. Timovi su ujednačeni koji će se boriti za titulu i plasman u Drugu ABA ligu. Spremali smo smo se i napravili određene promjene u timu, došla su tri nova igrača i nadam se da će nam oni uskoro donijeti boljitak. Igramo protiv dobre ekipe, ali spremni smo da damo maksimum na terenu'', rekao je Pejić za Fenu.

Strateg Sparsa Marko Trbić svjestan je kvaliteta protivnika i novih igrača koji su došli u redove Bosne Royal i nada se da će njegovi igrači biti na odgovarajućem nivou.

''Sigurno će biti teška utakmica između timova koja gaje različite koncepte igre. Potrudit ćemo se da usmjerimo utakmicu na način koji nama više odgovara i da na taj način probamo pobijediti'', rekao je Trbić za Fenu.

Dodaje da je ove sezone Liga 6 veoma jaka, ali da je cilj Sparsa plasman među četiri najbolje ekipe.

''Natjecanje je ove godine izuzetno jako, mislim da nikada nije bilo jače, ekipe imaju mnoštvo dobrih igrača, a svaki tim ima ambicije da se kvalitetom približi Igokei, koja je i ove godine favorit za titulu prvaka, dok ostale ekipe imaju realne šanse da izbore finale '', zaključio je Trbić.

U prvom kolu Lige 6 za prvaka sastat će se:
Kakanj - Zrinjski (19.00)
Spars - Bosna Royal (18.00)
Igokea - Široki (19.00)

Parovi prvog kola Liga za opstanak:
Vogošća - Radnik BN Basket (16.30)
 Bošnjak - Mladost (16.30)
Sloboda - Student (19.30)

Liga 6 za prvaka i Liga za opstanak igrat će se po ligaškom sistemu, s tim što klubovi koji će se boriti za opstanak prenose bodove osvojene u međusobnim susretima u Ligi 11.

Četiri prvoplasirane ekipe iz Lige 6 za prvaka izboriće nastup u playoffu.

Kopirati
Drag cursor here to close