NBA

Pobjede Houstona, Portlanda, Milwaukeeja i Oklahoma Cityja

Houston Rockets su na svom terenu sa 109-93 bili bolji od San Antonio Spursa, a do pobjede ih je vodio James Harden koji se vratio na teren nakon ozljede sa 28 koševa.
Sport / Košarka | 13. 03. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć su u NBA odigrane četiri utakmice, a pobjede su upisali Houston Rockets, Portland Trail Blazers, Oklahoma City Thunder i Milwaukee Bucks.

Houston Rockets su na svom terenu sa 109-93 bili bolji od San Antonio Spursa, a do pobjede ih je vodio James Harden koji se vratio na teren nakon ozljede sa 28 koševa.

Iako je promašio devet od 9 trica, Harden je to nadoknadio pogodivši svih 14 slobodnih bacanja. Harden je dodao šest skokova i isto toliko asistencija. Chris Paul je ubacio 18 koševa uz devet asistencija za Rocketse, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Houston Rockets - San Antonio Spurs

Spursi su igrali bez ozlijeđenih Kawhija Leonarda, LaMarcusa Aldridgea i Manua Ginobilija. Imali su šut iz igre 40.7 posto, a samo je jedan igrač iz prve postave upisao dvoznamenkasti učinak, Rudy Gay koji je zabio 13 koševa. Derrick White i Bryn Forbes su svaki zabili po 14 koševa, dok je Tony Parker ubacio 12.

Oklahoma City Thunder je sa 106-101 pobijedila kod kuće Sacramento Kingse, a Paul George i Carmelo Anthony su svaki upisali po 21 koš.

Russell Westbrook je stigao do svog 20. triple-doublea ove sezone i 99. u karijeri sa 17 koševa, 11 asistencija i 10 skokova. Oscar Robertson (181), Magic Johnson (138) i Jason Kidd (107) su jedini koji imaju više od sto triple-doubleova.

Video: Sažetak utakmice Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings

Najbolji kod Sacramenta bio je Bogdan Bogdanović sa 19 koševa i osam skokova. Justin Jackson i Garrett Temple su dodali svaki po 15 koševa.

Portland Trail Blazers su upisali desetu pobjedu zaredom, svladavši Miami Heat sa 115-99, a Damian Lillard je zabio 32 koša uz 10 asistencija.

Jusuf Nurkić je dodao 27 koševa i 16 skokova za Blazerse koji imaju prednost od dvije utakmice ispred Oklahoma Cityja u utrci za treću poziciju u Zapadnoj konferenciji, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Portland Trail Blazers - Miami Heat

Goran Dragić je sa 23 koša bio najbolji strijelac Miamija koji je igrao bez dva ključna igrača Hassana Whitesidea i Dwyanea Wadea.

Milwaukee Bucks su sa 121-103 pobijedili Memphis Grizzliese kojima je to 18. uzastopni poraz. Najučinkovitiji igrač Milwaukeeja bio je Khris Middleton koji je utakmicu završio sa 24 koša, a Giannis Antetokounmpo je ubacio 20.

Marc Gasol je predvodio Grizzliese sa 17 koševa dok su Jarell Martin, Dillon Brooks i Ben McLemore svaki ubacili po 16 koševa.

Video: Sažetak utakmice Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks

Golden State Warriors sinoć nisu igrali, ali su osigurali nastup u doigravanju zahvaljujući porazu San Antonia u Houstonu. Sa 51 pobjedom i 16 poraza osigurali su plasman na jednom od prvih osam mjesta na Zapadu, čak iako, što je malo vjerojatno, izgube svih zadnjih 15 utakmica regularnog dijela sezone.

Za Warriorse će ovo biti šesto uzastopno doigravanje nakon 2015., 2016. i 2017.

Četiri momčadi su već osigurale završnicu 2018. koja počinje 22. travnja: Houston i Golden State na Zapadu te Toronto i Boston na Istoku, piše Hina.

Šest je momčadi pak izgubilo svaku mogućnost nastupa u završnici: to su Orlando i Atlanta u Istočnoj konferenciji te Dallas, Sacramento, Phoenix i Memphis u Zapadnoj konferenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close