Ništa od opcije četvrte godine

Phoenix odbio produžiti ugovor Čapljincu Draganu Benderu

Sunsi su Bendera izabrali četvrtim izborom na NBA draftu 2016. godine, no mladi Hrvat nije ispunio očekivanja te će na kraju ove sezone biti slobodan igrač.
Sport / Košarka | 01. 11. 2018. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Phoenix Sunsi odbit će opciju koju imaju i neće produžiti ugovor s hrvatskim reprezentativcem Draganom Benderom iz Čapljine na još jednu sezonu vrijednu 5,8 milijuna dolara, objavio je Adrian Wojnarowski, novinar ESPN-a.

Sunsi su Bendera izabrali četvrtim izborom na NBA draftu 2016. godine, no mladi Hrvat nije ispunio očekivanja te će na kraju ove sezone biti slobodan igrač.

''Naravno da sam želio da odluče produžiti ugovor, ali neću dozvoliti da me ovo zaustavi u ostvarivanju mojih ciljeva'', rekao je Bender za ESPN. Sve momčadi diljem NBA lige imaju opcije produžiti ugovore s 'rookiejema' klase 2016. do 31. listopada, a Sunsi su odlučili ići u drugom smjeru jer osim njega su se ranije riješili i Marquesea Chrissa, osmog izbora na draftu 2016. godine, javlja HRT.

Sunsi bi još mogli potpisati novi ugovor s Benderom na kraju sezone, ali to je malo vjerojatno, pa će 20-godišnjak moći birati novi klub ovog ljeta.

''Imam 20 godina, radit ću najbolje što mogu da budem najbolji NBA igrač koji mogu biti te da uspijem u Phoenixu ili u nekoj drugoj momčadi'', dodao je Bender.

Bender je u svojoj karijeri odigrao 128 NBA utakmica s prosjekom od 5.3 koševa i 3.7 skokova. Ove sezone na parketu je tek 11 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close