NBA

Philadelphia dovela Harrisa, Marjanovića i Scotta iz LA Clippersa

Philadelphia je ovom igračkom razmjenom željela pojačati igrački kadar kako bi bila konkurentna u borbi za naslov prvaka Istočne konferencije.
Sport / Košarka | 06. 02. 2019. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan prije isteka roka za zamjene igrača u NBA ligi Philadelphia je napravila drugi značajan 'trade' u ovoj sezoni, u kojem je iz Los Angeles Clippersa dovela Tobiasa Harrisa, srpskog centra Bobana Marjanovića i krilnog igrača Mikea Scotta, a u zamjenu poslala 'novaka' Landryja Shameta, iskusna krila Wilsona Chandlera i Mikea Muscalu te pravo izbore u prvoj rundi drafta 2020. i 2021., objavio je američki ESPN.

Philadelphia je ovom igračkom razmjenom željela pojačati igrački kadar kako bi bila konkurentna u borbi za naslov prvaka Istočne konferencije, što bi Sixerse odvelo u veliko NBA finale prvi put nakon 2001. godine, javlja Hina.

S druge strane, Clippersi su oslobodili prostor za lov na barem jednog, ako ne i dvojicu igračkih 'kapitalaca' u ljetnom prijelaznom roku, kad bi se na tržištu mogli naći igrači poput centra New Orleansa Anthonyja Davisa, dvostrukog MVP-ja NBA finala Kevina Duranta, krila Toronta Kawhija Leonarda, razigravača Bostona Kyrieja Irvinga, itd.

Što se Anthonyja Davisa i njegovog zahtjeva za odlaskom iz New Orleansa tiče, čini se da ga nijedan klub neće uspjeti angažirati do kraja ovog prijelaznog roka. Los Angeles Lakersi su prvo odustali od moguće zamjene s porukom da je New Orleans za svoju najveću zvijezdu tražio "bezobrazno mnogo". Možemo samo nagađati koliko je to, s obzirom na to da su se Lakersi bili spremni odreći Brandona Ingrama, Kylea Kuzme i Lonza Balla i dva buduća izbora u prvoj rundi drafta, javlja Hina.

No, ipak su poslali novu ponudu u koju su uključili još dvojicu mladih igrača, hrvatskog centra Ivicu Zubca i Josha Harta. Zasada se glavni menadžer Pelicansa Dell Demps još nije oglasio, a čelnici Lakersa Magic Johnson i glavni menadžer Rob Pelinka ne namjeravaju više zvati njegov ured, jer ionako misle da su već ponudili više nego što su trebali.

Rok za zamjene NBA igrača istječe u četvrtak, u 21:00 sat po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close