Radost loptanja pod obručima

Pecara i Grbavica pokazali put svima u BiH

Publika je uživala iako ostaje činjenica ja momčad Igokee preskočila ovu sezonu, što je sigurno velika šteta, ali posljednje utakmice koje smo gledali vraćaju nadu da bi se košarka opet mogla vratiti na mjesto koje je pripada u BiH
Sport / Košarka | 30. 05. 2019. u 23:36 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon šokantnog poraza u trećoj utakmici činilo se kako je Široki gotov, kako su Sparsi u velikoj psihološkoj prednosti. A onda se mlada momčad Danijela Jusupa manirom jedne daleko iskusnije počela vraćati.

Prvo je na Grbavici Široki vratio break, sjajnom partijom u drugom dijelu, vrativši seriju na Pecari. A onda je krcatoj dvorani, kao u vremenima kada je ovaj klub pobjeđivao najbolje momčadi ABA lige, još jednom svladao Sparse, opet prije svega sjajnim izdanjem u drugom poluvremenu posebno trećoj četvrtini.

Najiskusniji čovjek na parketu, Kenan Bajramović je u tom periodu promašio dva šuta, izgubio jednu loptu, Jovanović je promašio također šut za tri poena, dok je na drugoj strani Dario Drežnjak povezao šest slobodnih i atraktivno zakucavanje koje je diglo na noge dvoranu u seriji Širokog 9:0 za nepune dvije i pol minute. U završnici treće dionice, Fenner je ubacio dvije a Mateo Drežnjak je na isteku tridesete minute zakucao za velikih 60:47. Tamo gdje je stao Mateo Drežnjak, nastavio je Fenner u četvrtoj četvrtini.

Povezao je sedam poena, Široki je otišao na velikih 72:53 i slavlje je moglo početi u dvorani. Za desetu titulu, prvu nakon sezone 2011/2012. Košarkaši Širokog su imali solidnih 42 posto šuta za tri poena, dvadeset poena su ubacili nakon greška igrača Sparsa što svakako u jednoj ovakvoj utakmici nije malo.

„Momci su odigrali sjajno, posljednje dvije utakmice, posebno drugo poluvrijeme večeras. Hvala navijačima, ovim mladim momcima koji su odigrali jednu odličnu sezonu. Ovo je momčad koja ima svoju kvalitetu, ovo su mladi momci samo moraju nastavit raditi kao što je to bio slučaj do sada“, kratko je nakon utakmice rekao trener Danijel Jusup kojem je ovo treći mandat na klupi Širokog.

S druge strane njegov kolega, Marko Trbić je istakao činjenicu kako je njegova momčad ostala jednostavno bez snage u završnici finalne serije.

- Puno utakmica smo odigrali ove sezone, nismo iskoristili prednost koju smo izborili u trećoj utakmici i na kraju je Široki zasluženo slavio. Umor je učinio svoje.

Ono što je svakako vrijedno spomenuti jeste činjenica kako su utakmice finalne, ali i polufinalne serije prošle u sjajnoj atmosferi, kako su dvoboji ponudili puno neizvjesnosti što potvrđuje i činjenica da smo u doigravanju vidjeli maksimalnih 11 utakmica.

Publika je uživala iako ostaje činjenica ja momčad Igokee preskočila ovu sezonu, što je sigurno velika šteta, ali posljednje utakmice koje smo gledali vraćaju nadu da bi se košarka opet mogla vratiti na mjesto koje je pripada kada je pitanju sport u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close