OKK Sloboda

Pandža: Zrinjski je favorit, ali i mi imamo svoje adute

Cijela ekipa je na raspolaganju za susret sa Zrinjskim
Sport / Košarka | 27. 03. 2019. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su plasmanom u Ligu za prvaka ispunili glavni cilj, košarkaši OKK Slobode žele otići što dalje i u drugom dijelu sezone.

 Na startu ih čeka teško gostovanje u Mostaru protiv Zrinjskog, koji brani naslov prvaka, i koji je, prema riječima trenera Tuzlaka Josipa Pandže, glavni kandidat i za osvajanje nove šampionske titule.

''Oni su bili veoma jaki i prije nego što su se pojačali s još dva kvalitetna igrača. U prednosti su i zbog toga što su u domaćoj i ABA 2 ligi odigrali 50 službenih utakmica, a mi samo 22. Nama je hendikep što u ovih petnaestak dana nismo odigrali nijednu utakmicu, tako da ni sam ne znam kako ćemo funkcionirati sistemom igranja subota – srijeda, ali se nadam da ćemo se snaći'', kaže Pandža u razgovoru za Fenu.

 Često ističe da njegova ekipa ima kvalitetan roster i da se može nositi sa svim protivnicima. Uostalom, vidjelo se to nedavno u Mostaru gdje su, podsjeća, protiv Zrinjskog igrali na jednu loptu.

''Cijela ekipa je na raspolaganju za susret sa Zrinjskim, a jedino Jasmin Jakupović već sedam-osam dana vuče ozljedu. Nadam se da će nam, ipak, pomoći u Mostaru. Za samu utakmicu mogu reći da imamo neke svoje adute i da, ako se neke stvari poklope, možemo i slaviti. Naš cilj u Ligi za prvaka je izboriti nastup u play-offu'', zaključio je Pandža.

 Utakmica 1. kola Lige za prvaka Zrinjski – Sloboda igra se u subotu od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close