Košarkaški derbi

Pandža: Nadam se da ćemo i poslije Širokog ostati neporaženi

Tuzlaci su do sada 'neokrznuti' prošli Bosnu Royal, Studenta i Bratunac, a Široki je slavio protiv Vogošće, poražen je u susretu s ekipom Kaknja, dok je u prošlom kolu bio slobodan.
Sport / Košarka | 10. 11. 2018. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najzanimljivijih susreta 4. kola prvenstva BiH za košarkaše igra se večeras u tuzlanskom Mejdanu između neporažene OKK Slobode i Širokog.

Tuzlaci su do sada 'neokrznuti' prošli Bosnu Royal, Studenta i Bratunac, a Široki je slavio protiv Vogošće, poražen je u susretu s ekipom Kaknja, dok je u prošlom kolu bio slobodan. 

 ''Očekuje nas težak zadatak, jer je Široki po kvalitetu odmah iza Sparsa i Zrinjskog. Imaju iskusnog trenera, roster im je mlad, dugo igraju zajedno, a pojačani su s Filipovićem koji je došao iz Splita. Sigurno da su ekipa s glavom i repom i nadam se da ćemo znati odgovoriti na njihovu agresiju, energiju i skok u napadu'', rekao je trener OKK Sloboda Josip Pandža na konferenciji za novinare.

 Široki je u atletskom smislu, kaže, odmah iza Sparsa, ali vjeruje da će njegova ekipa u Mejdanu imati veliku podršku navijača, s obzirom na to da se očekuje velika posjeta.

 ''Do sada smo za svakog protivnika pronašli protuigru, tako da se nadam da ćemo i poslije susreta sa Širokobriježanima ostati neporaženi'', optimist je Pandža. 

 U ovoj sezoni redove OKK Sloboda pojačao je iskusni Josip Naletilić, košarkaš koji je igrao za Široki. 

 ''Ovo će biti prva natjecateljska utakmica protiv ekipe čiji sam dres nosio. Poznajem momke veoma dobro, ali očekujem pobjedu'', poručio je Naletilić. 

 Utakmica OKK Sloboda – Široki igra se u velikoj dvorani Mejdan od 19.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close