NBA

Pacersi s osmoricom dvoznamenkastih, Roseu se klicalo u Chicagu

Indiana je u novom pobjedničkom nizu stigla do treće uzastopne pobjede, a desete u posljednjih 12 nastupa.
Sport / Košarka | 27. 12. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući kod momčadi iz donjeg doma ljestvice Istočne konferencije NBA lige, košarkaši Indiane i Minnesote ostvarili su očekivane pobjede; Pacersi su sa 129-121 slavili u Atlanti, gdje su čak osmorica košarkaša Indiane imala dvoznamenkasti broj poena, dok su Timberwolvesi sa 119-94 nadigrali Chicago i stigli tek do svoje četvrte gostujuće pobjede u ovoj sezoni.

Indiana je u novom pobjedničkom nizu stigla do treće uzastopne pobjede, a desete u posljednjih 12 nastupa, zahvaljujući izrazito kolektivnoj igri. Osmoricu strijelaca s dvoznamenkastim brojem koševa predvodio je Thadeus Young koji je ubacio 21, a po 19 su postigli povratnik Tyreke Evans i Domantas Sabonis, koji je tome dodao i osam skokova.

Bojan Bogdanović je za gotovo 31 minutu u igri postigao 16 koševa, iako ga šut nije služio (3/10 iz igre, 1/6 za tricu), ali je bio vrlo precizan s crte za slobodna bacanja (9/10). Tome je dodao pet skokova, dvije asistencije i tri osvojene lopte. Victor Oladipo je također ubacio 16 koševa uz sedam skokova i sedam asistencija, piše Hina.

Kent Bazemore je sa 32 koša predvodio momčad Atlante, a raspoloženi su bili John Collins sa 21 košem i 11 skokova te Dewayne Dedmon sa 18 poena i 15 skokova. No, Atlanta nije uspjela izbjeći 24. poraz u sezoni.

Video: Sažetak utakmice Atlanta Hawks - Indiana Pacers

Minnesota je po učinku na gostovanjima jedna od najlošijih momčadi u ligi. No, u Chicagu su Timberwolvesi pokazali zube i već na poluvremenu imali 23 koša prednosti (60-37), što su bez problema zadržali u druge dvije četvrtine.

Prvo ime dvoboja u United Centeru bio je Karl-Anthony Towns sa 20 koševa i 20 skokova. U startnoj postavi gostiju našao se i Derrick Rose, nekadašnji MVP NBA lige iz dana kad je nosio dres Bullsa. Rose je dokazao da se u Chicagu i dalje osjeća kao kod kuće ubacivši 24 koša uz osam asistencija, a navijači Bullsa nagradili su ga povicima "MVP, MVP".

Dario Šarić je ušao s klupe i dobio nešto manje od 20 minuta, a to je vrijeme iskoristio postigavši 12 koševa uz šut 4/9 ( 2/4 za tricu), podijelivši tri asistencije i ugrabivši dva skoka.

Nakon pet utakmica izbivanja u momčad Bullsa vratio se Zach LaVine i odmah dao do znanja koliko znači ovoj momčadi, ubacivši 28 koševa za 26 minuta u igri. Drugi strijelac domaćih bio je Lauri Markkanen sa 16 poena, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves

Samo jedan skok nedostajao je Slovencu Luki Dončiću da postane najmlađi igrač u povijesti NBA lige s 'triple-double' učinkom.

Dallas je pred svojim navijačima svladao New Orleans sa 122-119 i tako prekinuo niz od šest poraza, a Dončić je u pobjedu ugradio 21 koš, 10 asistencija i devet skokova. DeAndre Jordan je imao 20 koševa i 12 skokova, Harrison Barnes je postigao 16 poena, a veliki doprinos dali su i igrači s klupe, J. J. Barea sa 18 koševa i sedam asistencija te Devin Harris sa 16 poena.

U petom uzastopnom porazu Pelicanse je predvodio Anthony Davis sa 32 koša i 18 skokova, a Jrue Holiday je ubacio 25 koševa i šest asistencija.

Video: Sažetak utakmice Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans

Dvije utakmice odigrane u noći sa srijede na četvrtak odlučene su u dodatnom vremenu. Phoenixu je za pobjedu u Orlandu 122-120 trebao jedan produžetak, a iznimno uzbudljiv rasplet bio je u Brooklynu, gdje su Netsi došli do pobjede nad Charlotteom 134-132 u drugom produžetku.

Gosti su mogli do pobjede u osnovnom dijelu utakmice, u kojem je njihov najbolji igrač Kemba Walker napravio dvije pogreške u posljednje četiri sekunde. Prvo je ubacio samo jedno slobodno bacanje za vodstvo 114-113, a onda je ničim izazvan faulirao DeMarrea Carrolla pod košem Netsa na jednu sekundu prije kraja. Carrol je pogodio prvo, a potom dvaput promašivao drugo bacanje, jer je ponavljano zbog preranog ulaska Nicolasa Batuma u reket, kod prvog pokušaja, piše Hina.

Na kraju prvog produžetka Tony Parker je imao šut za pobjedu gostiju, da bi konačnu odluku o pobjedniku u drugom produžetku donio koš Joea Harrisa za 134-132 na 3.2 sekunde prije isteka vremena. Brooklynu je ovo deveta pobjeda u posljednjih deset nastupa.

Najbolji igrač Netsa bio je Spencer Dinwiddie koji je ubacio 37 koševa uz 11 asistencija, dok je Harris završio sa 27 poena. Kemba Walker je postigao 35, a Jeremy Lamb 31 koš za Hornetse.

Iako su bili bez svog prvog razigravača Kylea Lowryja, Toronto Raptrosi su na gostovanju svladali Miami Heat sa 106-104 i tako prekinuli pobjednički niz domaćina, kojima je ovo prvi poraz u posljednjih šest utakmica. U uzbudljivoj završnici Danny Green je pogodio tricu za 106-104 23 sekunde prije kraja. Raptorse je do 26. pobjede u sezoni predvodio drugi došljak iz San Antonija Kawhi Leonard koji je dvoboj završio sa 30 koševa i osam skokova. Green je ubaco 18 poena, a Fred VanVleet 16.

DeMar DeRozan je do ove sezone vodio Raptorse do pobjeda, a sada to sve češće čini na novoj destinaciji u San Antoniju. Spursi su pred svojim navijačima svladali Denver sa 111-103, a DeRozan je sa 30 koševa bio najbolji strijelac domaće momčadi u kojoj ga je sa 27 poena pratio LaMarcus Aldridge. Spursi su Nikolu Jokića ostavili na samo četiri koša, a najbolji strijelac Nuggetsa u ovom dvoboju bio je Španjolac Juan Hernangomez sa 27 koševa, čemu je dodao i 13 skokova, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close